KOKOS KIFLICE SA PIVOM! Savršeno pecivo bez jaja, mleka i kvasca! /VIDEO/

Printscreen You Tube/Kuvajmo lako

14:10 Recepti 0

kuvajmo lako | 26. 02. 2021.

KOKOS KIFLICE SA PIVOM! Savršeno pecivo bez jaja, mleka i kvasca! /VIDEO/

Ako vam dolazi društvo i želite da ih impresionirate onda obavezno napravite ove kiflice

Sastojci:

150 ml ulja
150 ml piva
1 vanilin šećer
1/2 praška za pecivo
50 g kokosa
400 g brašna (brašno dodajete postepeno)

Za preliv:

200 g šećera

150 ml vode

Printscreen You Tube/Kuvajmo lako

Kokos kiflice napunite džemom 

Još:

50 g kokosa
100 g ratluka ili džema

Priprema:
Pomešajte ulje, pivo, vanilin šećer i prašak za pecivo. Promešajte, pa dodajte kokos, promešajte, pa brašno. Umesite testo koje nije ni tvrdo ni mekano. Ostavite da odmori 5-10 minuta. Testo podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo razvucite i podelite na 8 trouglova. Svaki deo punite ratlukom (može i džem) i uvijajte kiflice. Ređajte u pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C 20-25 minuta.

Pomešajte šećer i vodu i kuvajte 5 minuta nakon ključanja. Vruće kilflice ubacite u preliv koji se ohladio i držite oko minuta, pa uvaljajte u kokos.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.