AUSTRIJSKA PLETENICA SA SUVIM GROŽĐEM! Ukusno pecivo na drugačiji način!

Printscreen/You Tube/ Pekar Pekarica

16:10 Recepti 0

stvarukusa | 05. 03. 2021.

AUSTRIJSKA PLETENICA SA SUVIM GROŽĐEM! Ukusno pecivo na drugačiji način!

Malo drugačija od obične pletenice, ali jednako ukusna

Sastojci:

500 g brašna
380 ml mlakog mleka
30 g svežeg kvasca
60 g šećera
kesica vanilin šećera
60 g maslaca
3 žumanceta
2 kašike ruma
rendana kora 1 limuna
so
šaka suvog grožđa
šećer u prahu za posipanje

Printscreen/You Tube/ Pekar Pekarica

Pletenica

Priprema:

Usitnite kvasac, dodajte 1/3 mleka, kašičicu šećera i 4 kašike brašna. Pospite ostatkom brašna, pokrijte i ostavite oko 20 minuta na toplom mestu da nadođe.

Ostatak mleka umutite s maslacem, vanilin šećerom, 2 žumanceta, korom limuna i malo soli.

Suvo grožđe pomešajte s rumom i ostavite nekoliko minuta da se natopi.

Mešavinu brašna, kvasca i mleka spojte s jajima i sve zajedno umesite u glatko testo. Umešajte suvo grožđe, pokrijte krpom i ostavite 20 minuta da naraste.

Testo podelite na 4 dela, pa od svakog dela rukama oblikujte 40 cm duge trake. Od sve četiri trake ispletite pletenicu. 6. Stavite na podmazan pleh (ili obložen peki papirom), ponovo pokrijte krpom i ostavite da nadolazi sledećih 20 minuta.

Preostalo žumance umutite i njime premažite veknicu, pospite šećerom u prahu i pecite na 180 stepeni oko sat vremena, da dobije zlatnu koricu.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.