KROASANI SA SUVIM GROŽĐEM I RUMOM! Poslastica kojoj niko neće odoleti /VIDEO/

bakina kuhinja

09:10 Recepti 0

bakina kuhinja | 11. 03. 2021.

KROASANI SA SUVIM GROŽĐEM I RUMOM! Poslastica kojoj niko neće odoleti /VIDEO/

Punjene kroasane možete da napravite u raznim varijantama, ali sa suvim grožđem će vas potpuno oduševiti

Potrebno je:

100 ml mleka

100 ml jogurta
500 gr brašna
3 kašike  ulja
1 jaje
korica limuna
15 gr kvasca
soli
1 kašika šećera
za nadev:
100 gr suvog groždja
malo ruma
malo ulja 

bakina kuhinja

Kroasani sa suvim grožđem

Priprema:

Kvasac izmrviti  u mlakom mleku, dodati šećer. Kad zapeni kvasac ubaciti u brašno, dodati 3 kašike ulja, soli, koricu limuna  i jaje . 

Sve dobro umesiti po mogućstvu mikserom za testo. Ostaviti testo da odmori 30 min. Testo podeliti na 4 dela .

 Obraditi svaki deo testa oblikovati loptice pa pokriti  da odmoriti 5-10 min. Svaku lopticu razviti oklagijom   malo u dužinu, pa premazati uljem.

 U donji deo staviti suvo groždje koje smo potopili u mlaku vodu i malo ruma.  (ocediti) Gornji deo testo iseći na taanke trakice   koliko se može. 

Uviti testo kao kiflu i redjati u podmazan pleh u krug.  Sredina ostaje prazna. Odmoriti 20 min. pa premazati žumancetom. Peći na 190  stepeni c oko 40 min. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.