OBLANDA SA PLAZMOM I BELOM ČOKOLADOM! Gotova za 15 minuta - ukusna poslastica

Printscreen youtube/kuvajmo lako

21:00 Recepti 0

kuvajmolako | 12. 03. 2021.

OBLANDA SA PLAZMOM I BELOM ČOKOLADOM! Gotova za 15 minuta - ukusna poslastica

Ovu oblandu napravićete za 15 minuta i bićete oduševljeni ukusom

Sastojci:

1 mala oblanda

125g maslaca(ili margarina)
100g šećera
50g bele čokolade za kuvanje
200g kisele pavlake 20%mm
1 vanilin šećer po želji
150g mlevenog plazma keksa

Za glazuru

50g bele čokolade za kuvanje
3 kašike slatke pavlake
2 kašike seckane crne čokolade za dekoraciju

Printscreen You Tube/serpica.net

Svi volimo oblande

Priprema:

Maslac ili margarin, šećer i belu čokoladu otopite na umerenoj temperaturi. Sklonite sa ringle i dodajte kiselu pavlaku i vanilin šećer. Mešajte dok se sastojci ne sjedine. Postepeno dodajte plazmu u to. A zatim podelite fil na 4 jednaka dela i filujte oblandu. Na svaku koru stavite po jedan deo fila. Peti list oblande stavite ravnom stranom na gore ukoliko želite čokoladnu glazuru, a ukoliko ne želite onda je stavite kao i prethodna 4 lista. Stavite pek papir preko i opteretite oblandu nečin teškim na 2 h.

Za glazuru otopite belu čokoladu i slatku pavlaku. Premažite oblandu. Dekorišite seckanom crnom čokoladom dok se glazura još nije stegla.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.