• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kuvajmolako

12.03.2021

21:00

OBLANDA SA PLAZMOM I BELOM ČOKOLADOM! Gotova za 15 minuta - ukusna poslastica

Recepti

OBLANDA SA PLAZMOM I BELOM ČOKOLADOM! Gotova za 15 minuta - ukusna poslastica

Podeli vest

Ovu oblandu napravićete za 15 minuta i bićete oduševljeni ukusom

Sastojci:

1 mala oblanda
125g maslaca(ili margarina)
100g šećera
50g bele čokolade za kuvanje

200g kisele pavlake 20%mm
1 vanilin šećer po želji
150g mlevenog plazma keksa

Za glazuru

50g bele čokolade za kuvanje
3 kašike slatke pavlake
2 kašike seckane crne čokolade za dekoraciju

Foto: Printscreen You Tube/serpica.net

Svi volimo oblande

Priprema:

Maslac ili margarin, šećer i belu čokoladu otopite na umerenoj temperaturi. Sklonite sa ringle i dodajte kiselu pavlaku i vanilin šećer. Mešajte dok se sastojci ne sjedine. Postepeno dodajte plazmu u to. A zatim podelite fil na 4 jednaka dela i filujte oblandu. Na svaku koru stavite po jedan deo fila. Peti list oblande stavite ravnom stranom na gore ukoliko želite čokoladnu glazuru, a ukoliko ne želite onda je stavite kao i prethodna 4 lista. Stavite pek papir preko i opteretite oblandu nečin teškim na 2 h.

Za glazuru otopite belu čokoladu i slatku pavlaku. Premažite oblandu. Dekorišite seckanom crnom čokoladom dok se glazura još nije stegla.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija