ČOKOLADNA TORTA SA PLAZMOM! Poslastica sa bogatim FILOM - prste da poližeš /VIDEO/

Printscreen/YT/Domaći recepti

15:20 Recepti 0

domacirecepti | 18. 03. 2021.

ČOKOLADNA TORTA SA PLAZMOM! Poslastica sa bogatim FILOM - prste da poližeš /VIDEO/

Da li postoji osoba koja ne voli čokoladu i plazmu? Torta sa dve omiljene namirnice i kremastim filom će se dopasti i najizbirljivijima

Sastojci:

Za koru:

4 belanca
100 g šećera
30 ml vode
60 g oraha
50 g brašna
10 g praška za pecivo

Preliv za koru:

100 g čokolade

30 ml mleka

Za fil:

4 žumanca

1 l mleka
120 g pudinga od vanile
10 kašika šećera
250 g maslaca ili margarina
150 g šećera u prahu
200 g čokolade
200 g plazma keksa

Priprema:

Umutite belanca sa šećerom da se šećer otopi, pa dodajte vodu uz mućenje. Dodajte brašno, orahe i prašak za pecivo, lagano sjedinite, pa sipajte smesu u pleh prečnika 24 cm čije ste dno nauljili i obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 15-20 minuta, zavisno od rerne.

Za preliv: Čokoladu sa mlekom otopite na pari, pa premažite koru. Ostavite da se premaz stegne.

Za fil: Puding, šećer i žumanca pomešajte, pa dodajte otprilike 200 ml mleka, a ostatak mleka stavite da provri. Zatim dodajte smesu sa pudingom i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje.

Pola vrelog pudinga sipajte preko čokolade i mešajte dok se čokolada ne otopi. Oba fila (i žuti i crni ostavite da se ohlade).

Umutite margarin sa šećerom u prahu, pa i njega podeliti na 2 jednaka dela. U jedan deo umućenog margarina dodajte žuti fil i umutite (dodajte iz 2 puta kako biste bolje sjedinili). Zatim dodajte plazma keks i opet umutite. Ako vam se učini da je smesa pregusta slobodno sipajte malo mleka i opet umutite.

U drugi deo umućenog margarina dodajte crni fil i umutite (isto dodajte iz 2 puta).

Na koru prvo stavite sav žuti fil, pa preko sav crni fil. Umuite šlag i stavite preko torte ili dekorišite po želji. Možete da pospete sa izblendiranim orasima, keksom i čokoladom.

Tortu ostavite da odstoji bar nekoliko sati pre služenja da kora otpusti.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.