POSNA PLAZMA TORTA SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM! Kombinacija u kojoj će vaša nepca uživati /VIDEO/

Printscreen You Tube CooKing

14:41 Recepti 0

cooking.rs | 01. 04. 2021.

POSNA PLAZMA TORTA SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM! Kombinacija u kojoj će vaša nepca uživati /VIDEO/

Torta sa plazom se priprema veoma brzo, a isto tako i nestane

Umesto višnji moćete da koristite bilo koje šumsko voće. Ukoliko je voće slađe, stavite manje šečera.

Sastojci:

Kora

250-300 g plazma keksa (posnog)
Mleko (kokosovo)

Fil sa višnjama i čokoladom

300 g očišćenih Višnji (mogu zamrznute)

10 g vanilin šećera
100 g šećera
40 g pudinga sa ukusom vanile
100 g čokolade (posna)

Printscreen You Tube CooKing

Plazma torta neodoljivog ukusa

Fil sa višnjama

60 g šlaga

100 ml mleka (kokosovo)
20 g očišćenih višnji
šećer u prahu (po ukusu)

Dekoracija

100 g šlaga
250 ml mleka
mlevena plazma

Priprema

Priprema fila sa višnjama i šlagom:
Umutite šlag sa hladnim mlekom. Dodajte višnje i šečer u prahu pa sastojke dobro sjedinite.

Pripema fila sa višnjama i čokoladom:
U šerpicu stavite višnje, šećer i vanilin šećer, pa stavite višnje da se kuvaju. Kada sok od višnji provri smanjite temperaturu i kuvajte još 10-tak minuta na laganoj temperaturi. Sklonite sa šporeta, pa sok od višnji pomešajte sa pudingom, a zatim vratite u šerpu. Vratite šerpu na ringlu i kuvajte par minuta, dok se fil ne zgusne. Zatim sklonite sa ringle i dodajte čokoladu. Dobro promešajte da se čokolada istopi.

Kalup 30×10 cm, obložite streč folijom. Na dno poređajte red plazma keksa, koji ste predhodo umakali u mleko. Preko stavite vruć fil sa višnjama i čokoladom. Zatim red plazma keksa, koji ste predhodo umakali u mleko, pa fil sa Višnjama i šlagom. Na kraju stavite plazma keks, koji ste predhodo umakali u mleko.

Prekrijte streč folijom i ostavite tortu da se stegne preko noći.

Sutradan je okrenite na tacnu i dekorišite po Vašoj želji.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.