DESERT ZA PAMĆENJE! Počastite sebe baklavama sa grizom i orasima /VIDEO/

Printscreen Youtube SerpicaRecepti

13:59 Recepti 0

serpica.net | 09. 04. 2021.

DESERT ZA PAMĆENJE! Počastite sebe baklavama sa grizom i orasima /VIDEO/

Napravite jednistvenu baklavu kakvu do sada niste probali

Sastojci:

500 g tankih kora za pitu

Za fil:

300 g mlevenih oraha
100 ml ulja
100 ml vode
2 kesice vanilin šećera
4 kašike šećera
4 kašike pšeničnog griza

Za premaz:

150 g margarina (ako postite uzmite posni)

50 ml ulja

Za sirup:

500 ml vode
350 g šećera
1 limun

Priprema:

Sastojke za fil sjedinite. Rastopite margarin, pa dodajte ulje. Raširite jednu koru, premažite sa dve kašike premaza, stavite drugu koru, premažite jednom kašikom premaza. Na kraj kore stavite fil, dobro ga pritisnite da se ne rasipa, pa umotajte čvrst rolat. Rolate ređajte u veliku podmazanu tepsiju i isecite na manje komade.

Stavite premaz preko i pecite na 200°C oko 30 minuta.

Pečene baklave ostavite da se ohlade, pa prelijte vrelim sirupom.

Kuvajte šećer, vodu i kriške limuna oko 15 minuta od tačke ključanja. Prelivene baklave ostavite najmanje 4 sata da stoje, a najbolje do sutradan.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.