DOMAĆI RECEPT ZA PRAVE PEKARSKE KIFLE! Mekano testo kao duša! /VIDEO/

printscreen You Tube domaći recepti

17:53 Recepti 0

Domaći recepti | 15. 04. 2021.

DOMAĆI RECEPT ZA PRAVE PEKARSKE KIFLE! Mekano testo kao duša! /VIDEO/

Ukoliko ih niste pravili obavezno isprobajte ovaj recept

Sastojci:

1 kg mekog brašna
600 ml vode
oko 100 ml ulja
2 kašike šećera
15 g suvog kvasca
2 kašike soli

Slani preliv:

6 kašika brašna

2 kašičice soli
200 ml vode

Priprema:

U toploj vodi razmutiti šećer i kvasac. Ostaviti desetak minuta. U posudu za mešenje staviti 1 kg brašna, pa dodati so i promešati. Dodati nadošao kvasac i skoro svo ulje, ostaviti malo za kasnije. Od navedenih sastojaka umesiti mekano testo. Ne brinite, treba da se lepi za ruke. Na kraju preliti ostavljenim uljem, malo premesiti, pa prekriti folijom ili kesom i ostaviti oko sat vremena u rernu na 30 – 40 stepeni.

printscreen You Tube domaći recepti

Poslagati kifle u pleh u koji smo stavili papir za pečenje

Nakon tog vremena uz malo brašna premesiti testo i podeliti ga na 16 delova. Svaki deo oblikovati u lopticu i staviti je na pouljenu podlogu. Kada završite sa oblikovanjem loptica na svaku četkicom nanesite malo ulja. Odmah uzimajte jednu po jednu kuglicu, malo razvucite rukama levo i desno, a zatim oklagijom gore i dole, da se dobije elipsa.

Urolajte kiflu ( možda je bolje da pogledate video ukoliko niste pravili već ).

Poslagati kifle u pleh u koji smo stavili papir za pečenje. Dobićete dva pleha sa po 8 kifli.

Stavite prvi pleh u rernu na 30 – 40 stepeni i ostavite 20 minuta.

Zatim stavite drugi na 10 minuta.

Drugi stoji kraće jer će stajati napolju duže dok bude čekao da se prvi pleh ispeče.

Posle 10 minuta zagrejte rernu na 200 stepeni.

Četkicom i toplom vodom premažite kifle u prvom plehu i stavite da se peku.

Sada pravite preliv, sve sastojke dobro izmutite, da smesa bude malo gušća od jogurta.

Kada kifle blago porumene prelivajte ih cik – cak prelivom i vratite još 5 minuta da se dopaku. Vreme pečenja je nekih 20 minuta. Isto uradite i sa drugim plehom. Kifle se mogu premazati tanko uljem a i ne moraju, meke su ko duša.

Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.