SAVRŠEN RUČAK ZA VELIKI PRAZNIK! Kompletan obrok za čitavu PORODICU /FOTO/VIDEO/

bakina kuhinja

11:43 Recepti 1

Bakina kuhinja | 30. 04. 2021.

SAVRŠEN RUČAK ZA VELIKI PRAZNIK! Kompletan obrok za čitavu PORODICU /FOTO/VIDEO/

Danas je Veliki petak, a mi vam donosimo predlog za svečani ručak za vašu porodicu

Potrebno je za riblju čorbu:

1 veća šargarepa

1/2 korena celera
1 veća glavice luka
1 crvena sveža paprika
meso od skuvane glave šarana
1 oljušten svež paradajz ili iz flaše
400 gr soma smrznutog
1 kašičica crvene mlevene paprike
malo belog vina
malo bibera
soli ...peršunov list
ulje..lovorov list

bakina kuhinja

Ručak za Veliki petak

Priprema čorbe:

Šargarepu izrendati a luk što sitnije iseći kao i koren celeta. Sipati malo ulja pa dinstati. Dodati seckanu papriku  pa ukupno dinstati oko 20 min. 

Dodati ribu, crvenu papriku malu šoljicu belog vina,  i dinstati malo a zatim dodati vodu da ogrezne. Pred kraj dodati oljušten paradajz i kuvati još par minuta. Voditi računa da se riba ne raskuva. Posoliti pobiberiti i dodati seckan peršun. 

Napomena :

Ko voli može dodati 2 čena belog luka..


Potrebno je:

400-500  gr pasulja krupnog

1 veća glavica crnog luka 
1 kašika maslinovog ulja
lovorov list
biber u zrnu i mleven
30 ml ulja
3 čena belog luka
1 ravna kašika brašna
1 kašičica ml. crvene paprike
so

Priprema posnog pasulja:


400-500 gr pasulja tetovca dobro oprati naliti malo vode pa ga kuvati 5 min i ocediti vodu i isprati, Naliti vodu dodati na krugove 1 veću šargarepu i veću glavicu luka sitno iseckan.

 Ubaciti veću kašiki maslinovog ulja malo zrna bibera i par lisptova lovorovog lista. Kuvati oko sat vremena. 

U tiganj iseckati 3 čena belog luka i kašiku brašna dodati 30 ml ulja i pržiti da luk dobije krem boju. Dodati 1 kašičicu paprike ml. crvene i sipati u pasulj. Posoliti pobiberiti i povaditi lovorov list. Po želji može peršunov list..Srećan Vam praznik!



Rekla kazala

30.04.2021. 15:33

Pre neki dan napisaste da se na Veliki petak ne jede riba, danas recept za riblju corbu. sta je istina?


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.