ZA LJUBITELJE JAKOG DORUČKA - GIBANICA PRŽENICE! Brzo, lako, a ukusno prste da poližeš!

Printscreen You Tube

08:50 Recepti 0

bonapetit.rs | 10. 05. 2021.

ZA LJUBITELJE JAKOG DORUČKA - GIBANICA PRŽENICE! Brzo, lako, a ukusno prste da poližeš!

Ovakav doručak će svi da obožavaju

* ZA SMESU

jaja - 2 komada
so - po ukusu
sir - 200 g
kisela pavlaka - 1 kašika
ulje - 1 kašika
mleko - 200 ml

* ZA NADEV
kačkavalj - 100 g
I JOŠ
hleb - 6 kriški (od juče)

* merne jedinice

Printscreen You Tube/bakina kuhinja

Gibanica prženice

Način pripreme

Ručnom žicom za mućenje razmutiti jaja, dodati so, sir, umešati kiselu pavlaku, mleko, ulje i sjediniti ručnom žicom za mućenje.

Hleb iseći na kriške, a kačkavalj izrendati.

Svaku krišku potapati u pripremljenu smesu i poređati u pleh premazan margarinom.

Na svaku krišku naneti rendani kačkavalj i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Gotove prženice izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.

Savet: Prženice poslužiti dok su vruće uz jogurt. Prijatno!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.