• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cooking.rs/informer.rs

03.06.2021

18:15

RECEPT ZA KAPRI TORTU! Prava letnja poslastica! /VIDEO/

Printscreen You Tube

Recepti

RECEPT ZA KAPRI TORTU! Prava letnja poslastica! /VIDEO/

Podeli vest

Kako nam dolazi toplo vreme svi se radujemo osvežavajućim poslasticama, a ova torta je upravo to. Ledeni desert koji će vas raspametiti

Sastojci:

Za biskvit:

3 jajeta
3 kašike brašna
3 kašike šećera
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika ulja
2 kašike jogurta

Za žele od jagoda:

500 g jagoda
50 g šećera
10 g vanilin šećera
20 g želatina
50 ml vode

Za beli fil:

500 ml slatke pavlake
100 g bele čokolade
10 g želatina
10 g vanilin šećera

Za glazuru:

100 g čokolade
60 ml slatke pavlake
1 kašika ulja

Foto: Printscreen You Tube

Priprema:
Žele od jagoda: Želatin pomešajte sa vodom i ostavite sa strane. Jagode očistite, iseckajte i stavite u šerpu sa šećerom i vanilin šećerom. Mešajte nekih 15 minuta, pa dodajte želatin. Štapnim mikserom sjedinite i kuvajte dok ne proključa. Skinte penu. Kada je gotovo ostavite da se ohladi. Kalup prečnika 26 cm obložite providnom folijom, pa sipajte smesu i stavite u zamrzivač na nekih 3-4 sata.

Za biskvit: Odvojite belanca i žumanca. Mutite belanca, pa dodajte so, šećer, jogurt, ulje, žumanca. Sve vreme mutite. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i promešajte varjačom ili špatulom. Kalup prečnika 28 cm nauljite i sipajte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C nekih 15-20 minuta. Ostavite da se prohladi.

Za beli fil: Pomešajte želatin sa vodom, a belu čokoladu otopite sa slatkom pavlakom (100 ml) na pari. 10 ml hladne slatke pavlake dodajte aktivirani želatin i promešajte, pa sipajte u otopljenu čokoladu i opet promešajte. Preostalu slatku pavlaku (390 ml) mutite sa vanilin šećerom i postepeno dodajte smesu od čokolade. Sve vreme mutite.

Biskvite koji je u kalupu premažite sa pola belog fila, stavite žele od jagoda, pa ostatatak belog fila. Ostavite u zamrzivaču preko noći.

Za glazuru: Istopite čokoladu i slatku pavlaku na pari. Dodajte ulje i još malo topite, pa sačekajte par minuta da se stegne i prelijte preko torte. Ostavite još par minuta da se skroz stegne.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija