• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA
Informer

Izvor: Bakina kuhinja

20.08.2021

14:30

PASULJ ZA RUČAK! Obrok koji je uvek rado viđen na svakoj trpezi

bakina kuhinja

Recepti

PASULJ ZA RUČAK! Obrok koji je uvek rado viđen na svakoj trpezi

Podeli vest

Ukoliko ste gladni, a ne znate pta da spremate, onda vam predlažemo da napravite domaći pasulj

Potrebno je:

400 gr pasulja
1 glavica crnog luka
glavica belog luka

1 paprika
lovorov list
nekoliko zrna bibera
1 kašika ulja

Za zapršku:

malo ulja
2 mala glavičica crnog luka
3 čena belog luka
1 kašičicaa brašna
malo crvene ml. paprike
biber so

Foto: bakina kuhinja

Pasulj spreman za ručak

Priprema:

Pasulj se prvo prebere,tj.očisti od oštećenog zrna, opere i stavi da prokuva.(Kuvanje pasulja je prava mala gastro "nauka" jer vam niko ne može tačno reći koliko to traje. Sve zavisi od vrste pasulja (puter, trešnjevac, zelenček, tetovac…) i o tome da li je u pitanju mladi ili suvi pasulj. Naliiti hladnom vodom. 

Ubaciti seckan crno luk i malo velog luka, lovorov list, zrno biber, 1 kašiku maslinovog ulja. Poklopiti i staviti na tihu vatru da kuva dok se ne skuva. 

U koliko želite da ga ne zapržavate u činiju razmutite kaćičicu brašna i malo crvene paprike i ubacite. Ja saz zapržila. U tiganj malo ulja dodati sitno seckan crni luk, pa kad se uprži dodati seckan beli luk i mešati da luk dobije blago krem boju. 

Ubaciti ml. papriku i odmah istresti u pasulj. Posoliti i dodati ml. biber.  Peršunov list iseckati  i dodati. 

VIDEO POGLEDAJTE NA OVOM LINKU



Postovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, Youtube, Viber.

Pridružite se i saznajte prvi najnovije informacije.

Naše aplikacije možete skinuti na:


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Politika

TV

Tenzije u Bosni i Hercegovini: Mile Bosnić o odlukama Kristijana Šmita i potencijalnoj krizi Republike Srpske
"Bosanski lonac" pred pucanjem?!

Tenzije u Bosni i Hercegovini: Mile Bosnić o odlukama Kristijana Šmita i potencijalnoj krizi Republike Srpske

Gost "Info jutra" na Informer televiziji bio je predsednik udruženja Krajišnika Mile Bosnić koji je govorio o spletu velikih tenzija sa izvorištem u odlukama Kristijana Šmita, visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini kojeg Banjaluka ne priznaje, a koje su išle direktno na štetu Republike Srpske uoči presude protiv lidera Republike Srpske Milorada Dodika i o tretnjama da se ovaj splet okolsnosti izrodi u najveću krizu od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, a samu Srpsku dovede na korak od proglašenja samostalnosti.

23.12.2024

10:51

Društvo

JOŠ Društvo VESTI

Hronika

Sport

Nema odmora u Humskoj! Predrag Mijatović se obraća javnosti Uživo
Partizan

Nema odmora u Humskoj! Predrag Mijatović se obraća javnosti

Fudbaleri Partizana zvanično su otišli na zimsku pauzu, pošto je minulog vikenda spuštena zavesa na jesenji deo sezone. Međutim, za upravu nema odmora, zbog čega će se član Privremenog organa Predrag Mijatović obratiti javnosti i sumirati šta je dosad urađeno, ali i kako bi izneo plan i program za naredni period.

23.12.2024

12:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set