BAKLAVA SA PLAZMOM I BELOM ČOKOLADOM! Desert kojem nećete odoleti

bakina kuhinja

13:21 Recepti 0

Bakina kuhinja | 26. 08. 2021.

BAKLAVA SA PLAZMOM I BELOM ČOKOLADOM! Desert kojem nećete odoleti

Ukoliko ste ljubitelj baklave, onda ćete ovu obožavati jer se pravi sa plazmom i belom čokoladom


Potrebno je:

gotove kore
2 jaja
200 gr ml. plazme
100 gr ml. oraha
100 gr bele čokolade
50 ml maslinovog ulja
300 gr šećera
100 ml. vode
1/2 limuna
1 vanilin šećera

bakina kuhinja

Baklava sa belom čokoladom

Priprema:

U šerpu sipati šećer dodati vodu. Naseći limun i neka vri oko 5 min. Ohladiti.


Izmešati plazmu i orahe pa u tu dodati umućena jaja i rastopljenu čokoladu.Rukama dobro izjednačiti. 

Raširiti  koru malo poprskati uljem i premazati četkicom. Na dno staviti po širini fil pa uviti u male rolmice. Redjati u podmazan pleh. Premazati uljem iseći na manje rolate. 

Peći na 200 stepeni oko 40 min.. Pećenu baklavu preliti da upije.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.