• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: coolinarika.com/informer.rs

12.09.2021

12:24

ŠAKŠUKA, divno ARAPSKO JELO poput BEĆARCA! Lagano i ukusno! /RECEPT/

Shutterstock

Recepti

ŠAKŠUKA, divno ARAPSKO JELO poput BEĆARCA! Lagano i ukusno! /RECEPT/

Podeli vest

Mada se najčešće naziva izraelskim jelom, šakšuka (u prevodu 'sve je pomešano') se jede širom Bliskog Istoka i Severne Afrike. Na zapadu se jede s komadima hrskavog hleba kao odličan branč. Ono zbog čega je ovo jelo posebno je meko kuvano jaje uronjeno u ljutkast sok od paradajza i paprike

Možete da pomsilite da je slično našem satarašu ili bećarcu, jer su sastojci skoro pa identični. Ali, nije… ukus je potpuno drugačiji. Kumin daje fantastičaan šmek, a jaje poširano u ovakvom sosu ima potpuno drugačiji ukus.

Sastojci:

glavica crnog luka

150 g crvene paprike isečene na kockice

Foto: Shutterstock

300 g paradajza isečenog na kockice

6 jaja

Foto: Shutterstock

2 kašike paste od paradajza

2-3 čena belog luka

ljuta papričica

sveži peršun

so, biber, kumin, čili, korijander

maslinovo ulje

Foto: Shutterstock

Priprema:

Na maslinovom ulju dinstati crni luk dok ne omekša. Dodati beli luk, iseckanu papriku i ljutu papričicu i pržiti nekoliko minuta. Kada paprika omekša, dodati paradajz, pastu od paradajza i malo vode. Začiniti solju, biberom, kuminom, čilijem i korijanderom. Dodati naseckani peršun. Varjačom napraviti udubljenja u sosu i razbiti jedno po jedno jaje. Pokriti tiganj i peći nekoliko minuta, dok jaja ne budu pečena.

Prijatno!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija