• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iće&Piće/Informer

20.09.2021

18:31

Neodoljive ČOKOLADNE KROFNE! Ima li išta slađe? /RECEPT/

Shutterstock

Recepti

Neodoljive ČOKOLADNE KROFNE! Ima li išta slađe? /RECEPT/

Podeli vest

Nema onog ko može odoleti domaćim, bakinim krofnama. Ali, ako ste strastveni ljubitelj čokolade, sigurno ćete, čak i bakine krofne preliti čokoladnim sirupom ili bar rastopljenom čokoladom. Mi vam donosimo nešto još slađe – recept za potpuno čokoladne krofne!

Sastojci: 

dva jajeta
150 ml mlake vode
150 ml toplog mleka

pola kvasca
kašičica praška za pecivo
kašika kakao-praha
600 g brašna
tri kašike šećera
dve kašike ulja
prstohvat soli
kora limuna

Za glazuru:

250 g čokolade
sedam kašika ulja

Foto: Shutterstock

Priprema: 

U mlakoj vodi razmutiti kvasac i šećer i ostaviti da proradi. U većoj vangli umutiti jaja sa malo soli i dve kašike kakao-praha, dodati nadošli kvasac, mleko, ulje i koru limuna. Zatim sipati prašak za pecivo, pa uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo. Ostaviti pola sata da odstoji, pa oklagijom rastanjiti na debljinu jednog prsta. Vaditi krugove, pa ih prekriti krpom i ostaviti 15 minuta. Krofne pržiti u vrelom ulju dok ne porumene s obe strane, pa ih preliti glazurom od otopljene čokolade i ulja.

Uživajte! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija