Neodoljive ČOKOLADNE KROFNE! Ima li išta slađe? /RECEPT/

Shutterstock

18:31 Recepti 0

Iće&Piće/Informer | 20. 09. 2021.

Neodoljive ČOKOLADNE KROFNE! Ima li išta slađe? /RECEPT/

Nema onog ko može odoleti domaćim, bakinim krofnama. Ali, ako ste strastveni ljubitelj čokolade, sigurno ćete, čak i bakine krofne preliti čokoladnim sirupom ili bar rastopljenom čokoladom. Mi vam donosimo nešto još slađe – recept za potpuno čokoladne krofne!


Sastojci: 

dva jajeta
150 ml mlake vode
150 ml toplog mleka
pola kvasca
kašičica praška za pecivo
kašika kakao-praha
600 g brašna
tri kašike šećera
dve kašike ulja
prstohvat soli
kora limuna

Za glazuru:

250 g čokolade

sedam kašika ulja

Shutterstock

Priprema: 

U mlakoj vodi razmutiti kvasac i šećer i ostaviti da proradi. U većoj vangli umutiti jaja sa malo soli i dve kašike kakao-praha, dodati nadošli kvasac, mleko, ulje i koru limuna. Zatim sipati prašak za pecivo, pa uz postepeno dodavanje brašna zamesiti testo. Ostaviti pola sata da odstoji, pa oklagijom rastanjiti na debljinu jednog prsta. Vaditi krugove, pa ih prekriti krpom i ostaviti 15 minuta. Krofne pržiti u vrelom ulju dok ne porumene s obe strane, pa ih preliti glazurom od otopljene čokolade i ulja.

Uživajte! 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.