• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

04.10.2021

07:56

Grčki specijalitet! POHOVANA FETA U SUSAMU, prelivena medom! /RECEPT/

Shutterstock

Recepti

Grčki specijalitet! POHOVANA FETA U SUSAMU, prelivena medom! /RECEPT/

Podeli vest

Neobično fino jelo, može da posluži koa meze, predjelo, doručak ili večera. Za ovaj recept izaberite kvalitetnu fetu, a kada je prelijete medom, biće to arija ukusa...

Sastojci: 

250 g fete
dva jajeta
kašičica mlevene paprike

kašičica mlevenog bibera
100 g brašna
100 g prezli
četiri kašike meda
pola šolje susama

Foto: Shutterstock

Priprema: 

Fetu prosušiti ubrusom, pa iseći na komade debljine dva centimetra. U prvoj posudi umutiti jaja, u drugu staviti brašno, a u treću prezle pomešane sa susamom, biberom i mlevenom paprikom. Komade sira uvaljati najpre u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Po želji postupak ponoviti još jedanput. Pržiti u vrelom ulju dok ne dobije zlatnu boju. Ocediti na ubrusu i poslužiti.

Prijatno! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija