TULUMBE sa sirupom od POMORANDŽE! Recept koji uspeva SVAKOJ domaćici!

Shutterstock

15:07 Recepti 0

Iće&Piće/Informer | 18. 10. 2021.

TULUMBE sa sirupom od POMORANDŽE! Recept koji uspeva SVAKOJ domaćici!

Ukoliko ne znate koju poslasticu da spremite svojim ukućanima, evo jednog tradicionalnog orijantalnog recepta. Uživajte!


Sastojci: 

četiri veća jajeta
400 ml vode
100 ml ulja
250 g brašna
dve kašičice šećera
prstohvat soli

Za sirup: 

kilogram šećera

400 ml vode
200 ml soka od pomorandže
sok od pola limuna

Shutterstock

Priprema: 

Od vode, sveže ceđenog soka pomorandže, šećera i soka od limuna skuvati sirup, pa ga ostaviti da se ohladi. U dubljoj šerpi pomešati vodu, ulje, šećer i so. Kuvati dok ne proključa, pa dodati brašno i mešati dok se ne dobije čvrsto testo. Skloniti sa ringle i ostaviti da se malo prohladi. U međuvremenu penasto umutiti jaja, te dodati u testo i umutiti mikserom. Prebaciti u špric i istiskivati tulumbe željene veličine u šerpu sa litrom hladnog ulja. Staviti na ringlu i pržiti na umerenoj vatri dok tulumbe ne porumene. Ocediti, preliti sirupom, ohladiti u frižideru i poslužiti.

Uživajte! 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.