TIKVICE u TEMPURI sa sosom od PAVLAKE! Za zdrav početak dana!

Shutterstock

11:11 Recepti 0

Iće&Piće/Informer | 19. 10. 2021.

TIKVICE u TEMPURI sa sosom od PAVLAKE! Za zdrav početak dana!

Tempura je klasično japansko jelo od pohovanih morskih plodova, ribe ili povrća. Namirnice se prže u vrelom, dubokom ulju dok ne postanu hrskave...


Sastojci: 

tri tikvice
šolja i po rendanog parmezana ili pekorina
šolja i po krupnijih prezli
dva jajeta
malo pavlake za kuvanje
suncokretovo ulje
100 g kisele pavlake
40 g krem-sira
malo svežeg peršuna
so, biber

Shutterstock

Priprema: 

Tikvice obro oprati, prosušiti, pa iseći na štapiće. U činiji pomešati rendani parmezan ili pekorino, prezle, jaja i pavlaku za kuvanje, da se dobije gusta smesa. Tikvice umakati u smeso, pa pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju lepu boju. Pomešati kiselu pavlaku, krem-sir i iseckan peršun, pa poslužiti uz tikvice.

Prijatno! 


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.