Fokača sa PARMEZANOM, belim lukom i PERŠUNOM! Italijanski klasik za najfinija nepca! /RECEPT/

Pixabay

20:00 Recepti 0

Informer/stvarukusa | 24. 10. 2021.

Fokača sa PARMEZANOM, belim lukom i PERŠUNOM! Italijanski klasik za najfinija nepca! /RECEPT/

Parmezan svakom jelu može da da poseban ukus, tako je i sa čuvenom fokačom


Fokaču sa parmezanom možete jesti zasebno, ali i uz raznorazne priloge, povrćem meso, sosove, vaša mašta je granica.


SASTOJCI:
tri šolje brašna
dve kašičice kvasca
kašičica šećera
dve kašičice soli
dva čena belog luka
šolja i po tople vode
četiri kašike ulja
četvrt šolje parmezana
kašičica peršuna
krupna morska so

Pixabay

Kao dodatak fokači topi se u ustima

PRIPREMA:
Pomešati brašno, so, kvasac, šećer i izgnječeni beli luk. Dodati vodu i dve kašike ulja, te zamesiti testo. Ostaviti na toplom da nadođe. Testo potom prebaciti u nauljen pleh i razvući rukama na pravougaonik. Preliti preostalim uljem, posuti parmezanom, morskom solju i iseckanim peršunom, te peći u rerni na 180 stepeni 30-35 minuta.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.