• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Menshealth/informer.rs

02.12.2019

15:08

LATINO ŠKOLA! Zavedite je na 8 načina bez da izgovorite JEDNU JEDINU REČ!

Ljubav

LATINO ŠKOLA! Zavedite je na 8 načina bez da izgovorite JEDNU JEDINU REČ!

Podeli vest

Pojedini ljudi su nam privlačni već na prvi pogled, a stručnjaci tvrde kako u tome veliku ulogu igra neverbalna komunikacija zahvaljujući kojoj nekoga možete da zavedete i pre nego što progovorite

Tajna je u tome da uspešno prilagodimo govor tela situaciji u kojoj se nalazimo, tvrdi Džoel Vejd, profesor psihologije na Univerzitetu Baknel. Za Menshealth je objasnio najbolje neverbalne načine zavođenja.

1. Raširite se

Sednite za sto s jednom rukom prebačenom preko susedne stolice, ili se naslonite na bar tako da vam je ruka prati liniju šanka.

- Takav položaj tela pokazuje da čovek kontroliše lični i fizički prostor. Žene će to razumeti kao znak dominacije, čime ćete povećati svoju atraktivnost - tvrdi Vejd.

LOŠE PROGNOZE ZA 2020! Ova 3 znaka čeka NAJGORA GODINA U ŽIVOTU!

2. Otvorite se

Muškarci koji ne prekrste ruke dok sede ili stoje smatraju se atraktivnim, aktivnim i uverljivim, tvrdi studija Evolution and Human Behaviour.

Foto: Shutterstock

- Izbegavajte poze koje zatvaraju telo ili vas sputavaju. Umesto toga sednite ili stanite sa široko razmaknutim nogama i odmaknite laktove od tela - savetuje Vajd.

3. Smanjite osmeh

Žene smatraju da su muškarci koji se previše smeju uplašeni ili feminizirani i to ih odbija, navodi studija Emocije.

- To ne znači da morate da imate kameno lice. Žene privlače muškarci koji deluju zabavno i pristupačno. Samo nemojte sve vreme da se cerekate - kaže psiholog.

DO VAS JE! 3 navike kojima ćete oterati partnera i iz najstabilnije veze!

4. Dodirnite prijatelja

Ovlaš udarite prijatelja po leđima. Dodirivanje muških prijatelja poštujući granice znak je društvenog statusa i dominacije, što žene privlači, tvrdi studija Social Behavior and Personality.

5. Dodirujte svoje lice

- Svakih nekoliko minuta protrljajte donju vilicu ili se počešite po bradi. Na taj način ističete svoje muške atribute. Donji deo lica direktno je povezan s nivoom testosterona. Čak iako nemate isklesanu donju vilicu, ženama je dovoljno da skrenete pažnju na taj deo tela - pojašnjava Vajd.

Foto: Instagram/David Gandy

6. Kopirajte njene pokrete

Nenametljivo oponašajte način na koji žena drži piće.

- Oponašanje nečijeg ponašanja na nesvjesnom nivou može da vas učini privlačnijim dotičnoj osobi. Ipak ne preterujte, jer ako kopirate previše uočljivo, to može da postane odbojno - priznaje Vejd.

NOVI SE*S TREND - KANDAULIZAM! Posebno privlači muškarce!

7. Razmenite poglede

Muškarci koji često bacaju pogled uokolo imaju veće šanse da ostvare kontakt očima sa ženom, a mnogo je lakše prići nekom ako ste već razmenili nekoliko pogleda, stoji u Vejdovom istraživanju. Stoga preporučuje da svakih nekoliko minuta preletite pogledom po prostoriji, a pritom pogledajte i izabranicu.

Foto: pexels.com

- Želite da uhvatite njen pogled, ali ne želite da bude previše intenzivan. Ako zurite, mogla bi da pomisli da ste agresivni ili čak poremećeni - savetuje psiholog.

8. Pratite njene signale

Ako ste sve dobro uradili, i ona će vam poslati signale da je zainteresovana.

POLOVINA ŽENA IMA PLAN B U LJUBAVI, a evo ko im je glavna 'rezerva'!

- Posmatrajte da li će prebaciti kosu ili je zakačiti iza uveta dok vas gleda. Ili još bolje, posmatrajte da li će podići obrve kad vam se pogledi sretnu. To je dobar pokazatelj da je u najmanju ruku spremna da sazna nešto o vama - objasnio je Vejd.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija