• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf.rs

06.01.2020

09:08

S*KS TOKOM POSTA - DA ILI NE?! Jedno od NAJČEŠĆIH PITANJA, evo šta kažu teolozi! A POLJUPCI...

Ljubav

S*KS TOKOM POSTA - DA ILI NE?! Jedno od NAJČEŠĆIH PITANJA, evo šta kažu teolozi! A POLJUPCI...

Podeli vest

Bitno je duhovno i telesno pročišćenje

Većina srpkih pravoslavaca se danas prepustila postu. Ipak, mnogi od njih nisu upoznati sa svim pravilima. 

SVAKE NOVE GODINE sam išla u posetu dečku u ZATVORU! Vodili smo ljubav po TRI SATA, od kuće sam nosila POSTELJINU, a da bi napravili atmosferu na REŠETKE smo kačili zavese!

Jedna stvar je verovatno jasna, da su za vreme posta strogo zabranjeni seksualni odnosi. Međutim, većina ljudi se pita da li je isti slučaj i sa poljupcima.

Foto: Shutterstock

Poljubac ne predstavlja ništa nečisto, osim ako se ne radi o strastvenim poljupcima, koji podstiču sva čula i vode ka razuzdanim mislima - stav je jednog od teologa.

Post predstavlja suzdržavanje od telesnih i duhovnih misli, jednako kao i od fizičkih postupaka.

PREPOZNAJTE MUŠKARCA KOJI SA VAMA ŽELI OZBILJNU VEZU! Ali pripazite na OVE ZNAKE!

- Sam post je priprema za pričešće, kojim se približavamo Bogu. Tokom posta se uzdržavamo od grhova. Međutim, ceo naš život treba da predstavlja uzdržavanje od duhovnih i telesnih prekršaja - pojašnjava još jedan teolog.

Foto: Pixabay

Strožiji sveštenici smatraju da je i dodirivanje tokom posta grehom. Oni svoj stav drže i nevezano za periode posta, pa tako se često može čuti da je bilo kakav odnos između muškarca i žene pre braka nepoželjan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 4 godine

ON bi i mogao,ali ONA ne sme da konzumira meso,alo posti ;)

Otac Makarije

pre 4 godine

Osusicevam se kichma gresnici. Kakav sex, kakvi poljupci, kakve baklave - samo so i voda!

Suzana

pre 4 godine

Da,to je tačno ALI SAMO ZA SVEŠTENA I CRKVENA LICA. Inače ne važi za ostale obične ljude. Teška glupost. Ne pravite se popovi veći od popova. Vođenje ljubavi je normalna i prirodna stvar. Nikad me ne bi interesovalo šta oko toga kaže Crkva. Dovoljno mi je što su me roditelji stvorili sa zdravim razumom i logikom. Niti verujem svemu što pročitam.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija