• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.D.

15.11.2023

10:20

Prva fotka tek usvojene Petre Divac: Ana je drži u naručju, imala je samo šest meseci (FOTO)

Masha Bandjur

Estrada

Prva fotka tek usvojene Petre Divac: Ana je drži u naručju, imala je samo šest meseci (FOTO)

Podeli vest

Košarkaška legenda Vlade Divac i njegova supruga Ana usvojili su pre više od 20 godina devojčicu Petru.

Divčeva supruga i usvojena ćerka nedavno su gostovale u jednoj emisiji na Javnom servisu, a tom prilikom je javnosti prikazana i prva fotka koja je nastala kada je Petra tek usvojena.

- Ovo je slika prvog dana kada je došla u našu kuću, tog dana sam je donela, imala je šest meseci - rekla je tada Ana Divac, a na priloženoj fotografiji se vidi Ana Divac koja drži u naručju Petru.

- U svemu postoji faktor sudbine, a kada se deca usvajaju vi ih ne birate, oni vama daju dete. Kada smo je ugledali, mi smo nju zavoleli - kazala je Ana tom prilikom.

Na pitanje kada su rekli Petri da je usvojena, Snežana je navela da se seća dana kada je to prvi put spomenula.

Foto: RTS printscreen

 

- Sećam se jer je kod nas došla žena Amerikanka koja je usvojila dete iz Srbije, ta mala je imala 4-5 godina, a žena je imala i još jedno mlađe dete koje je dojila, pa me je Petra pitala da li sam ja nju dojila. Ja sam rekla tebe nisam, ona me je pitala jesi li Luku i Matiju, ja sam rekla jesam jer sam njih rodila, a tebe nisam. To je bio prvi put da sam to rekla, ona je tada imala 4-5 godina. Kasnije smo joj objašnjavali u odnosu na njena pitanja. Rasla je sa tom činjenicom i informacijom, a druga olakšavajuća okolnost je bila što su najbolji prijatelji Lukini i Matijini bili usvojeni, tako da je to njoj bilo najnormalnije - navela je Ana tada.

Kako kaže, razlog tome bila je njena želja da pomogne onima koji su usvovjeni, a koji su imali problema u životu zbog te činjenice, kao i ona kada su joj deca u razredu govorila "da su je usvojili da bi to izgledalo lepo u novinama".

Najgore što sam od vršnjaka u Srbiji doživela zbog toga što sam usvojena je buling u školi. Nelagodno je čuti takve komentare, pogotovo kad znaš da nisu istina, a još si u pubertetu, pa si svakako nesigurna. Prevazišla sam tako što sam se okrenula mami, tati i braći za podršku - rekla je Petra za Zadovoljnu.

Košarkaševa naslednica je istakla da njeni roditelji nikada nisu pravili razliku između nje i njene braće, a njihove biološke sinove, te priznala da joj je kroz glavu svojevremeno prolazilo pitanje ko su njenu biološki roditelji i zašto je data na usvajanje, ali da je to više ne zanima i da ne želi da ih potraži.

Kad sam bila tinejdžerka, jeste jer sam pronalazila sebe, kao i svi drugi. Ali sad više ne jer sam u porodici u kojoj pripadam - otkrila je Petra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija