• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

27.12.2023

14:51

"Suđenje jedva čekamo, posedujemo dokaze": Advokat Stefana Karića tvrdi da obara Šavijinu tužbu za jezivo nasilje?!

Miloš Rafailović, Zoran Sinko, Shutterstock

Estrada

"Suđenje jedva čekamo, posedujemo dokaze": Advokat Stefana Karića tvrdi da obara Šavijinu tužbu za jezivo nasilje?!

Podeli vest

Glavni pretres na suđenju protiv Stefana Karića zbog navodnog nasilja nad Natašom Šavijom odloženo je zbog nedolaska advokara optuženog.

Advokat Nataše Šavije Borivoje Borović za Kurir je ranije rekao da optužena strana namerno odlaže suđenje, na šta je reagovao advokat Stefana Karića, Goran Knežević.

Foto: Shutterstock/Privatna arhiva

 

- Pre svega želim da kažem da mi suđenje jedva čekamo. Posedujemo dokaze koji su dovoljni da demantuju optužbu. Međutim, opšte je poznato da okrivljeni mora prethodno primiti optužni akt i ostaviti mu se dovoljno vremena za pripremanje odbrane kako bi se započelo sa suđenjem. Jednostavno, čovek mora znati od čega se brani. Što se tiče komentara u vezi mog nedolaska, mislim da mediji nisu mesto gde kolega i ja treba da raspravljamo. Sudnica će biti mesto gde ćemo to uraditi. U pogledu mog nedolaska, nema ništa sporno. Da je moj nedolazak bio neopravdan, sudija bi primenila odredbe Zakonika o krivičnom postupku i našla rešenje da pretres održi u mom odsustvu. Suprotno tome, pošto nije bilo uslova za održavanje glavnog pretresa, odloženo je. Nema potrebe za neosnovanim komentarima. Mi smo tu i suđenje, kao sto kažem, jedva čekamo - izjavio je za Kurir Goran Kadarević.

Advokat Nataše Šavije, Borivoje Borović, izjavio je da smatra da Karić namerno izbegava suđenje.

- Da mu je stalo do suđenja, on bi pozvao advokata i sam ga obavestio. To je bedna igranka samo da bi se odugovlačio postupak. I ranije je dao lažnu adresu, sledeći pretres će biti održan došao advokat ili ne došao, tako je rekao sudija. Uočio sam nameru da se namerno odugovlači, jer su dokazi neumoljivo protiv njega. Šavija je dva puta imala operaciju, za to postoje dokazi, predmet je jasan i on mora da bude osuđen - rekao je on.

Podsetimo, Stefan Karić je navodno pretukao Natašu Šaviju 1. maja 2023. na svadbi na kojoj su bili gosti, zbog kojih je završila u bolnici sa jezivim povredama.

- U Urgentni centar KCV dana 01. maja 2023. primljena je pacijentkinja N. Š. koja se javlja na pregled zbog povrede lica. Pacijentkinja je primljena sa višestrukim povredama glave i lica u vidu fraktura, hematoma i ogrebotina. Nakon inicijalnog kompletnog lekarskog pregleda i ukazane pomoći, pacijentkinja je primljena na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju KCV radi nastavka lečenja - rekao je za portparol KCV.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija