• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/D. I.

01.03.2024

12:41

Mislili su da je mlađa od Breskvice: I vi ćete biti u neverici kada budete saznalik koliko godina ima Teya Dora

Aleksandar Jovanović Cile

Estrada

Mislili su da je mlađa od Breskvice: I vi ćete biti u neverici kada budete saznalik koliko godina ima Teya Dora

Podeli vest

Finalistkinja "Pesme za Evroviziju" sve iznenadila mladolikim izgledom

Veliko finale "Pesme za Evroviziju" održaće se 2. marta, a među finalistima je i Teodora Pavlovska, poznatija pod nadimkom Teya Dora koja se predstavila pesmom "Ramonda". 

Foto: printscreen instagram

 

 

Ona je sinoć mnoge oduševila i već se izdvojila kao veliki favorit, zbog čega je zavladalo i interesovanje za njen život. 

Mnogi njeni pratioci na društvenoj mreži Instagram pomisli su da je ona mnogo mlađa nego što jeste. Spekulisalo se da Teya Dora ima samo 20 godina, te da je mlađa čak i od Breskvice kojoj je samo 22, ali se ispostavilo da nije baš tako.

Teya Dora rođena je u Boru 1992. godine i ima 32, a njena mladolikost i neposrednost, očigledno, su joj velika prednost.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

Podsetimo, ona je završila muzičku školu u Beogradu, a potom je postala stipendista na koledžu u Bostonu, gde je studirala pevanje. Nakon diplomiranja je jedno vreme živela u Njujorku.

Teodora i komponuje, te je stvorila mnogo hitova za naše poznate izvođače, kao što su Nataša Bekvalac, Nikolija, Anastasija Ražnatović, Jovana Nikolić i drugi.

Ovu mladu zvezdu svet je već upoznao prošle godine kada je njena pesma "Džanum" postala jedna od najviralnijih numera na svetu.

Iza tuge i melanholije koja se čuje u njenom glasu, stoji tužna porodična priča.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

Tekst pesme preveden je na 189 jezika širom sveta, a na društvenim mrežama Instagram, Fejsbuk i Tiktok napravljeno je više miliona objava uz nju.

Teya Dora je u intervjuima koje je na Balkanu i u svetu davala povodom ove pesme iznela i mnoge činjenice vezane za njeno muzičko školovanje i rad, ali o privatnom životu je malo govorila.

Ono što niko do sada nije znao, a izuzetno je važno za pesmu Džanum, objavljeno je ovih dana i to očigledno slučajno, u lokalnom borskom mediju za koji je Teya Dora dala intervju u kome je evocirala uspomene na njeno detinjstvo iz Bora i drugih gradova istočne Srbije i Timočke krajine, koje je posećivala prateći njenu mamu dok je iz tog dela Srbije pisala reportaže za Večernje novosti.

Foto: RTS prinstcreen

 

 

Čini se da je novinar koji je intervju vodio i lično poznavao Teya Doru dok je bila dete, pa je objavio ne samo njenu prelepu sliku iz perioda kad je imala četiri ili pet godina, već je otkrio i ko su Teya Dorini roditelji.

Napisao je da su oni takođe Borani i da "Teinu mamu Jasnu rođenu Jojić, znamo po mnogobrojnim tekstovima o Boru i Timočkoj krajini koje je godinama objavljivala kao novinar Večernjih novosti, ali i po brojnim etnološkim knjigama među kojima su i knjige o vlaškoj magiji, čijim je pisanjem i izdavanjem pre skoro tri decenije doprinela uverenju da Vlasi imaju svoj kulturni identitet i da zaslužuju da u Srbiji ostvare status nacionalne manjine".

Novinar je napisao i da je Tein otac, slikar i grafički dizajner koga će Borani pamtiti ne samo po logotipima koje je uradio za institucije poput Muzeja rudarstva i metalurgije i Muzičke škole u Boru, već i po izložbama karikatura i sjajnih ilustracija, njegov dragi prijatelj Dragan Pavlovski Gandra, preminuo 2021. godine.

Kada uz to dodamo činjenicu da je Teya Dora u nekoliko intervjua rekla da joj je uvek teško da peva Džanum i zato što je pesma podseća na tragičan gubitak koji je imala u životu i zato što osoba koju je mnogo volela nije bila živa da se raduje uspehu Džanum, potpuno je jasno zašto Teya Dora ovu pesmu uvek izvodi sa strašnim bolom u glasu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15