• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.B.

16.03.2024

07:01

Udovica Sinana Sakića izgubila tužbu od poznatog kompozitora! Sabina tvorcu "Južnog vetra" mora da isplati pola miliona

Printscreen, Zoran Sinko

Estrada

Udovica Sinana Sakića izgubila tužbu od poznatog kompozitora! Sabina tvorcu "Južnog vetra" mora da isplati pola miliona

Podeli vest

Sabinu Sakić tužio je poznati kompozitor i protiv nje podneo dve tužbe i dok je po jednoj presudi usmeno opomenuta, drugu će morati da plati.

Sabina, udovica legendarnog pevača Sinana Sakića, nakon nekoliko godina suđenja, izgubila je sudski spor protiv kompozitora i tvorca "Južnog vetra", Miodraga Ilića.

Foto: Novak Đurović

 

Sabinu je, nakon što je u jednom intervjuu izjavila da je pomenuti kompozitor pljačkao pevače "Južnog vetra", tužio Miodrag, te će sada morati da isplati 500.000 dinara.

- Uložila sam žalbu na tu presudu i to se čeka. Što ne kaže za tužbu koju je Sinan pred smrt podneo protiv njega i ovlastio advokaticu iz Valjeva? Ja sam tu tužbu nastavila, oštetio je mog pokojnog muža od početka rada, konkretno od 1981. Moja tužba ima 375 strana. Tek treba da se izračuna koliko nam duguje. To suđenje je u toku, sporo ide, nažalost. Očekujem da će u ovoj godini i to biti završeno, a počeli smo posle Sinanove smrti - rekla je ona i usmerila na njenog advokata Mirka Mrkića:

Foto: Zoran Sinko

 

- Sud je ocenio da Sabina nije smela da istakne da je Mile Bas bio umešan sa kontroverznim ljudima, iako je ona tvrdila da ima neposredna saznanja o tome. Cela stvar je eskalirala kada je Mile Bas u svojoj internet emisiji Sabinu nazvao "slugeranja" Dragane Mirković. Taj postupak je i dalje u toku jer vređa žene. Sabina nikada nije bežala od obaveza, ali mi smo uložili žalbu na tu presudu i to se čeka. Ako bude u obavezi da plati, ona će da plati, jer Sabina poštuje zakon naše zemlje. Što se tužbe za Jutjub kanal tiče, postupak je u toku. Radi se o tome da je Sabina naslednik određenih autorskih prava i da Mile Bas nije tražio njenu dozvolu da postavlja na internet određene pesme. Tu smo tražili veštačenje i ne može precizno sada da se odredi koliki je iznos u pitanju - rekao je on za "Kurir".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija