• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vesna Đorđević

27.03.2024

10:21

"Televizija mi je izlečila mucanje": Mili Čolić, voditelj emisije "Estradanje" iskreno o govornoj mani i privatnom životu

Dejan Milićević

Estrada

"Televizija mi je izlečila mucanje": Mili Čolić, voditelj emisije "Estradanje" iskreno o govornoj mani i privatnom životu

Podeli vest

Poznato lice Informer televizije o odrastanju i trenucima ispred kamera

Voditelj emisije "Estradanje" na Informer TV govorio je o svom poslovnom, ali i privatnom životu, te otkrio da je govornu manu koju je kao dečak dobio godinama kasnije izlečio pred kamerama.

Foto: Dejan Milićević

 

 

Ne krijete da zamuckujete, ali to nestaje kada uđete u studio i vodite emisiju. Kako je to moguće?
- Ne zamuckujem, već mucam. Ne krijem to, jer je moja najveća pobeda to što uprkos toj mani radim na televiziji. Veoma se dobro osećam ispred kamere, egzibicionista sam i kada vidim crveno svetlo poludim od sreće, što koncentraciju dovodi do maksimuma.
Kako ste dobili nadimak "estradni filozof"?
- Kada je pre dve godine pročitala jednu moju kolumnu, velika ženska zvezda je objavila to na svom Instagramu i napisala da sam "estradni filozof". Meni se to dopalo i počeo sam da koristim u svojim predstavljanjima, a tako se potpisujem i u svojoj emisiji "ESTRADAnje".
Na društvenim mrežama vas često napadaju, a vi sve to objavljujete. Da li je moguće da vas baš nijedan komentar nije pogodio?
- Osoba koja na društvenim mrežama nema ime, prezime i svoju fotografiju, a uz to nema ni moj broj telefona, ne bi trebalo da ima bilo kakav problem sa mnom. Onima koji ipak imaju, kratko napišem: "Hvala što pratite", iako oni ne shvataju da mi samo čine uslugu.

Vera Matović je
plakala zbog mog tvita


Godinama pišete kolumne. Ko vam je sa estrade zamerio?
- Nisu mi zamerili samo zbog kolumni već i zbog statusa na Fejsbuku, tvitova ili objava na Instagramu. Čuo sam da Ceca Ražnatović ne voli moj stil pisanja i vođenja emisija. Ivana Selakov je godinama ljuta na mene, kompozitorka Sara Milutinović takođe. Glumica Jelena Gavrilović je tražila da se skine tekst o njoj koji sam pisao. Aleksandra Radović je bila uvređena zbog jedne kolumne, a Vera Matović je plakala zbog mog tvita. Iva Grgurić i Sloba Radanović su me i tužili, na šta baš i nisam ponosan, jer sam uvek zamišljao da, ako do suda i dođe, to će biti sa velikim zvezdama.

Foto: ATA Images

 

 

Zašto ste se odlučili za estradu? Razumete li se u sport, politiku...?
- U novinarstvu ne postoji lepši i teži žanr od zabave. Biti duhovit, inovativan, originalan i zabavan je rudarski posao. Fasciniran sam domaćom industrijom zabave i tvrdim da sve može da propadne, a da zabava u medijima nikada neće. Što se tiče sporta, znam da razlikujem sportove, lopte koje se koriste u određenoj igri i znam sve sportiste i sportistkinje koji se na bilo koji način kače sa šou-biznisom. Po mom mišljenju, samo su takvi uspešni i bitni. Isti stav imam i prema politici. Razumem se u sve političare i političke odluke koje imaju estradni karakter na bilo koji način. Kako ste počeli da se bavite novinarstvom?
- Prvi tekst sam objavio kao student druge godine Fakulteta političkih nauka 2003. godine. Bilo je to u tada vrlo popularnom i važnom mesečniku "Status", koji je uređivao Slaviša Lekić.

Foto: Miloš Rafailović

 

 

Vaša pokojna majka je skupljala sve vaše kolumne i čuvala ih, a to ste saznali tek pošto vas je napustila. Kako ste se osećali u tim trenucima?
- Moja mama nije preterano volela mene u poslu kojim se bavim. Neposredno posle njene smrti pronašao sam fasciklu sa svim svojim do tada napisanim kolumnama. Tada sam zapravo osetio koliko me je podržavala i bila ponosna na mene, iako je najčešće kritikovala način na koji pišem o poznatima.
Koga biste voleli da ugostite u "Estradanju", a još uvek niste?
- Spisak je poduži, ali priželjkujem Lepu Brenu, Oliveru Katarinu, Zvonka Bogdana, Zdravka Čolića, Milicu Pavlović, Aleksandru Prijović, Aleksandra Radulovića Futu... Uvek bih radio sa Jelenom Karleušom!
Koji gost vam je bio najinspirativniji, a koji najteži?
- Najteži mi je bio pop pevač Željko Vasić. Medijski vrlo dosadan tip, reči sam mu izvlačio kleštima, znojio se i proklinjao dan kada sam ga zvao. Najinspirativniji će tek doći.
Da li se družite sa nekim sa estrade?
- Moja jedina prijateljica sa estrade i najbolja pevačica među mojim prijateljima je Ana Bekuta.

Foto: Miša Obradović

 

 

Planiram da gajim cveće,
pišem knjige i pravim žurke


Gde vidite sebe za 10 godina?
- Sebe mnogo ranije vidim u svom dvorištu kako gajim cveće, pišem knjige, honorarno pišem kolumne, možda neka emisija, ali nije neophodno, i pravim žurke za bliske prijatelje i drage saradnike.
Šta se dešava sa knjigom koju ste planirali da objavite?
- Ideju, građu i naslov imam. Fali mi izdavačka kuća i sponzor za promociju. Pored toga sam samokritičan, pa će neko morati da mi doda još malo gasa.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija