• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2020

18:34

POSLEDNJI SNIMAK PREMINULOG DOBRIVOJA TOPALOVIĆA! Sa setom u glasu pričao je o svom ŽIVOTU, a jedna rečenica NAJEŽILA JE SVE - prizvao je KRAJ?! (VIDEO)

Estrada

POSLEDNJI SNIMAK PREMINULOG DOBRIVOJA TOPALOVIĆA! Sa setom u glasu pričao je o svom ŽIVOTU, a jedna rečenica NAJEŽILA JE SVE - prizvao je KRAJ?! (VIDEO)

Podeli vest

Tuga!

Legendarni pevač Dobrivoje Topalović preminuo je danas u 75. godini, od karcinoma.

Dobrivoje se poslednji put pojavio na RTS kanalu, u decembru 2019. godine, kada je pričao o svojom životu.

PREMINUO KUM MIROSLAVA ILIĆA! Dobrivoje je pred smrt rešio da se DISTANCIRA OD SVIH! Pevač NEUTEŠAN - otkrio o poslednjim danima života Topalovića

- Živim u rodnom selu Preljini, a zimu provodim u Beogradu. Živim sa suprugom, a najviše vremena provodim sa unukom Radovanom. Pevačku karijeru polako privodim kraju pa izbegavam koncerte i nastupe na televizijama. Trudim se da se što više odmaram u krugu porodice i održavam imanje, kosim travu - kaže Dobrivoje.

O počecima svoje karijere, Topalović je govorio sa setom u glasu.

- Čovek kada je mlad sve mu je lepo. Karijeru sam počeo sada već davne 1969. godine. Bilo mi je veoma teško, jer tada nije bilo mnogo medija, i nisam imao priliku da se pojavim negde gde bi me publika zapazila. Kada sam snimio prvu ploču, morao sam stalno sa sobom da je nosim u džepu da bih dokazao svima da je imam. Tada nije bilo reklama i niko nije znao za mene. Tek posle deset godina karijere i nastupa uspeo sam da se pojavim na radio Beogradu, to je u to vreme bila velika stvar i prilika da šira javnost sazna za mene. Dobro je što danas ima toliko emisija za mlade. Ali njima je danas teže nego nama jer moraju da plate pesme i muziku. U moje vreme to je sve bilo regulisano u okviru kuće za koju izdajete album, i onda se svi naplate od prodaje ploča. Sada je potpuno drugačija situacija. Čini mi se da sam sada mlad i da sam na početku karijere da bih odustao od svega toga i nikada ne bih postao pevač - rekao je on.

Na selu je provodio penzionerske dane.

- Ipak sam po prirodi optimista, mora biti bolje, jednom će se točak okrenuti na našu stranu. Nismo mi toliko proklet narod da nam ovako bude non-stop. Nažalost mislim da bolji život ovde neće doći još dugo, dugo. Žao mi je samo ove mlade generacije danas, jer oni su ostali bez budućnosti. Ipak i pored svega, ne treba se predavati, treba se boriti. Savetujem mladima da krenu da se bave sportom ili neka se učlane u kulturno umetničko društvo. Važno je da se sklone sa ulice. Kroz rad i angažovanje u te dve oblasti doći će polako i sve ono što traže i o čemu maštaju - govorio je Dobrivoje.

TRI MESECA JE BOLOVAO, A OVO MU JE BILA POSLEDNJA ŽELJA! Bratanac Dobrivoja Topalovića otkrio kakvu je sudbinu doživeo legendarni pevač

- Ja sam možda negde, 1958. sećam se da smo dobili struju, u mom selu, tad sam ja kupio jedan radio, uključio sam ga i prvo što sam čuo bilo je narodno kolo. Ja sam mislio da tad niko srećniji od mene nije bio.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 3 godine

Polako ali sigurno odlaze pevači koje smo zbog njihovog kvalitetnog glasa, odlične intepretacije, dobrog scenskog ponašanja, dobrih tekstova i ozbiljnog pristupa poslu poštovali a već su došli pevači koji pažnju medija i javnosti privlače svojim prostaklukom, lošim glasom, razgolićenošću i nepoštovanjem posla kojim su odlučili da se bave - ali su taj posao izabrali ne zato što vole i poštuju našu narodnu muziku, već zato da bi za što kraće vreme zaradili što više novca...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija