• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.06.2020

09:10

JURIĆU, KOGA SE PLAŠIŠ?! AFERA 'PEDOFIL' TRESE SRBIJU Svi se pitaju ko je opasni manijak!

Vesti

JURIĆU, KOGA SE PLAŠIŠ?! AFERA 'PEDOFIL' TRESE SRBIJU Svi se pitaju ko je opasni manijak!

Podeli vest

Igor Jurić još pre tri meseca rekao da zna ko je političar koji seksualno zlostavlja decu, tvrdio i da ima i snimke koji ga terete, a u tužilaštvu nije dao nikakve dokaze! Zašto?!

Igor Jurić, osnivač fondacije 'Tijana Jurić', preplašen je i verovatno nečim ucenjen. Ovo je ocena oko koje se slaže većina stručnjaka sa kojima smo razgovarali o Jurićevom krajnje kontradiktornom ponašanju pre, tokom i posle saslušanja u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Jurić, podsetimo, još od 9. marta, skoro puna tri meseca javno govori da je jedan poznati političar - čovek koji učestvuje u predizbornoj kampanji, gostuje po televizijama i obećava ljudima bolji život (tačno tako ga je opisao) - opasan pedofil koji seksualno zloupotrebljava decu! U svojim medijskim nastupima Jurić je rekao čak i da ima snimak i fotografije sa nadzornih kamera koji dokazuju da je dotični političar pedofil. Naglasio je i da tog manijaka nije odmah prijavio nadležnima jer još nema obezbeđeno svedočenje deteta koje je bilo žrtva, a same fotografije i snimci nisu dovoljan dokaz za sud.

NE ZNAMO IME POLITIČARA I AKO JE SA NAŠE LISTE, TREBA DA BUDE UHAPŠEN! Vučić o aferi "političar pedofil"
ŠOK OBRT! TUŽILAŠTVO: Jurić nam NIJE dao ime političara pedofila!

Međutim, Igor Jurić na saslušanju u Višem tužilaštvu, na koje je u petak, 5. juna, pozvan zbog svojih tvrdnji, nije tužiocima dao ni jedan jedini dokaz iako je po izlasku iz Palate pravde novinarima rekao da je nadležnima predao sve čime raspolaže!?! Zašto Igor Jurić to radi?!

Svi zbunjeni

Kako saznajemo, Jurić je u petak u razgovoru sa tužiocima ponovio većinu onoga što je pričao po televizijama, ali za svoje tvrdnje nije izneo nijedan konkretan dokaz ili argument. On nadležnima nije predao nikakav snimak ili fotografiju koji bi istrazi ukazao ko bi mogao da bude političar pedofil, a iz saopštenja Višeg tužilaštva vidi se i da je rekao da dete koje je žrtva ima trinaest godina.

Foto: Tanjug

 

Spasić: Podmetnuta priča


Boža Spasić, bivši operativac državne bezbednosti, kaže da je cela priča postala rijaliti-šou jer je Jurić umesto da kaže policiji ko je pedofil, odlučio da izađe u javnost.
- To je donekle u redu, ali onda se ide do kraja. Kaže se ko je taj čovek, pokažu se fotografije, snimci... Ne znam zbog čega bi se plašio neko ko je već imao tako tragičan gubitak u životu kao što je Jurić imao - naveo je Spasić i dodao:
- Postoji šansa da se oko Jurićeve fondacije stvorio određen fond sredstava i da zato mnogi žure da mu se približe nekakvim informacijama ili poluinformacijama. Takođe, postoje i indicije da mu je cela ova priča podmetnuta upravo od tih njegovih "prijatelja".

Pouzdani izvori Informera iz Jurićeve fondacije kažu da su i sami zbunjeni ponašanjem svog osnivača i otkrivaju da je on svojim najpoverljivijim saradnicima još u martu rekao da je devojčica koja je bila žrtva političara pedofila u trenutku silovanja imala samo 11 godina! Pošto se silovanje desilo pre nešto više od godinu i po dana, nesrećna devojčica bi sada mogla da ima 13 godina, baš kako je saopštilo i Tužilaštvo.

Postavlja se, dakle, sasvim logično pitanje zašto Igor Jurić nadležnima nije rekao sve što zna i zašto im nije predao snimke koje navodno ima i o kojima je govorio u medijima? Kako je uopšte moguće da se sa dokazima tako strašnog zločina bilo šta kalkuliše i kako će Srbija da nastavi da funkcioniše kao normalno društvo i država ako svi znamo da je jedan od moćnih i na nacionalnom nivou uticajnih političara opasan pedofil koji siluje decu od 11 godina?! I zar upravo Igor Jurić, kao otac Tijane (15), devojčice koja je 2014. zverski silovana i ubijena, ne bi trebalo odmah, čim je došao do bilo kakvih dokaza, da ode pravo u tužilaštvo i traži hitno hapšenje i kažnjavanje manijaka?!
Sagovornici Informera kažu da na ova pitanja nema puno mogućih odgovora. A najlogičniji je da je Igor Jurić uplašen i verovatno nečim ucenjen čovek.

- Neverovatno je i potpuno je i nemoguće pomisliti da se Igor 'utalio' sa tim nekim pedofilom, pa sada zbog toga pokušava da pobegne iz cele priče... Meni je mnogo verovatnije da se on našao na meti ozbiljnih pretnji, da se uplašio i da je možda nečim ucenjen. Zaista ne znam šta bi drugo moglo da bude razlog njegovog ovakvog, u najmanju ruku čudnog i nelogičnog ponašanja - kaže sagovornik Informera iz Višeg tužilaštva koji je insistirao na anonimnosti.

Prema njegovim rečima, na Juriću je sada velika odgovornost i on bi naprosto morao da, u interesu svih, maksimalno sarađuje sa nadležnim državnim organima.
- Ako mu bilo ko preti, ako ga ucenjuju bilo čime, on bi to morao da prijavi. Svima nam je zajednički interes da taj opasan pedofil, ko god on bio, bude što pre priveden pravdi. Taj i takav čovek, ako se za nekoga ko siluje decu uopšte može reći da je čovek, ni bi smeo više ni jedan jedini dan da bude u politici i u prilici da odlučuje o bilo čemu u ovom društvu. Zato i ovim putem apelujem na Igora Jurića da nam preda sve što od dokaza ima i da nam kaže sve što zna, to je u najboljem interesu svih, svih osim tog pedofila... - kaže naš sagovornik.

Foto: Tanjug/prinrscreen

 

Igor Jurić je juče novinarima Informera kratko rekao da sve odgovore zatraže od tužilaštva, a sam predsednik Aleksandar Vučić proteklog vikenda je govorio o ovoj temi.
- Tužilaštvo je saopštilo istinu, mi kao država još nemamo ime tog političara pedofila o kome se sad u javnosti govori... Tražim od nadležnih državnih organa da urade sve što mogu, bez obzira što neko ne želi da kaže, da sarađuje sa tužilaštvom. Video sam da se priča i da neko kao vrši pritisak da se to sada uradi, da je to kao zbog izborne kampanje, ali ja zaista ne bih voleo da građani Srbije na predstojećim izborima glasaju za tu osobu. Za mene lično od suštinskog značaja jeste, ko god da je taj, pa čak i da je sa liste SNS, da odmah bude uhapšen i osuđen! - rekao je Vučić i naglasio da država naprosto mora da utvrdi punu istinu o ovom slučaju.

- Ne možete vi da znate šta svaki čovek radi, niti možete tu da snosite apsolutnu krivicu, ali nije problem, neka se to reši i posle izbora, samo to moraju da reše nadležni državni organi. Bez obzira da li će u istrazi imati nečiju pomoć ili ne, to mora da se dovede do kraja. Jer ako znamo da je neko obljubio dete na takav način, a nemamo rešenja da to pronađemo, pa mi onda nismo država! A Srbija će i na ovom slučaju pokazati da je država. Srbija je dovoljno snažna da i taj težak posao uradi - zaključio je Vučić.

Pedofila prijaviti policiji

Na drugoj strani, bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović kaže da Jurić svojom pasivnošću najveću štetu nanosi upravo žrtvama pedofila.
- Onog momenta kada je saznao za tog političara, odmah je morao da ga prijavi policiji. Na taj način spasava buduće žrtve, a onoj deci koja su to postala daje makar neku satisfakciju. Ta priča o ugrožavanju bezbednosti ne može da prođe jer policija čim dobije prijavu kreće u akciju. Koliko god da ste moćan političar, kada vas neko prijavi i vaše podatke preda policiji i tužilaštvu, u tom trenutku njegove ruke su potpuno vezane - objašnjava Nicović.

Prema njegovim rečima, Jurić ovakvim izletima u javnosti pokušava da se medijski održi u vreme izborne kampanje.
- Taj način razmišljanja je potpuno tragičan. Ti si, bre, borac za decu, ti si neustrašiv, kad su najmlađi u pitanju nema povlačenja ni pred kim. Do sada je ceo slučaj mogao da se završi, a mi smo još na početku. Ako je nečim ucenjen, onda neka to javno i kaže - napominje Nicović.
 

Šta je tačno rekao Jurić

Foto: Printscreen Prva

Igor Jurić je 9. marta, gostujući u Jutarnjem programu TV Prve, izjavio da poseduje dokaze, ali za sud nedovoljne, o poznatom političaru koji je seksualno zlostavljao decu.
- Među moćnim ljudima koji zlostavljaju decu jeste i jedan vrlo ozbiljan političar, koji je i te kako poznat i na nacionalnom nivou - rekao je on, a na pitanje novinara da li će taj političar učestvovati i u izbornoj kampanji i obećavati svima nama bolji život, Jurić je odgovorio: "Da."
Jurić je tada dodao da ima određene dokaze, koji ipak nisu dovoljni.
- Nemam svedočenja. Fotografije sa kamera nisu dovoljne za osuđujuću presudu. Zbog toga sam izašao u javnost. Neophodna su nam svedočenja i očekujem da nam se jave i druge žrtve drugih ljudi, pa i političara. Ja im govorim, zaštitićemo vas, staću ispred vas - dodao je on.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
gago

pre 3 godine

Neznaju ime!!Cela carsija bruji o tom politicaru breee.

gaša

pre 3 godine

Kada izađeš u javnost ,na televiziji , sa slikama i ostalim podacima , onda si i ti i ta mala osoba bezbedni ...To je pravilo . Zato nemoj da ćutiš ,valjda za toliko znaš ili bar saćekaj kraj izborne kampanje pa kaži sve .

Dragan

pre 3 godine

Neka zinu da im kaže. Ima ko uredno plaća da ganja izopačene ludake. Vrana vrani ne vadi. Zar nije gradonačelnik Zrenjanina bio u apsu pa ga naprasno strpali u kola i eno ga u ministarskoj fotelji. A u Zrenjaninu i dalje blato curi iz česmi. Tako nije bilo ni za vreme okupacije.

Zoranm

pre 3 godine

Sve infirmacije predaj cia ili kgbu jer ocigledno da ce da te uklone ti koji su ti dali te snimke i pokusavali da uklone tog politicara preko tebe jer tom politicaru ocigledno oni ne mogu nista. Taj politicar ili je Srpski agent ili inostrani.

Tierische als jedes Tier

pre 3 godine

Sve te laži o brizi za našu decu padaju u vodu. Da država iskreno brine, pokrenuli bi istragu još u martu. Po oprobanom receptu zataškavaju i ovu aferu. Jedino je rešenje otići odavde, što pre, i nikad se ne vratiti. NIKAD!

NEBOJŠA

pre 3 godine

ово је бре спрднја од државе.исто је било и док су ''жути''водили.неможете наћи убицу једне обичне певалјке,неможете доказати никоме из бивше власти да је лопов,НЕМОЖЕТЕ ОТКРИТИ ПОЗАДИНУ И НАРУЧИОЦЕ ЂИНЂИЋЕВОГ УБИСТВА !!!а шта можете? да сиротинји дерете кожу на саобраћајним прекршајима и полициском часу.

Borac R SRPSKE

pre 3 godine

PORED TRAGEDIJE KOJU JE DOZIVIO MISLIM DA JE ON OBICNI SARLATAN I MANIPULATOR.

Dragan

pre 3 godine

Realno...covek je na 26 km od mene. Ko je brinuo o negovoj cerki dok je on lelemudo po Evropi...baba i deda! Zasto se tada nije brinuo i zalagao za nju nego tek kad je jadno dete nastradalo eto ti njega da glumata kao u rijalitiju uz konstantnu zelju da bude medijski predstavljen a njegovu istoriju svi znamo tako da...ostavimo se gluposti! Njemu su poslali slike i dokaz a on sakuplja krunski dokaz...pa glumi i cuti. Pa ko je on sudija i egzekutor? Eeee moj braca sazovi konferenciju za stampu i time se zastiti, objavi sve i odmah te iste dokaze prosledi policiji i tuzilastvu. Bitno je da ima fondaciju i raspolaze donacijama a ne radi nista i vozika se u dzipu. Opsti zakljucak je da je unovcio monstruozno-tragicnu smrt svoje cerke...SRAMOTA! Ako nema nema nista od prijave i dokaza...na odgovornost...zatvor zbog lazi, prevare i manipulacije! Sta ceka...da tamo neko uradi isto sto i njegovoj cerki? Au jbt

Srbija

pre 3 godine

Covek je bolestan,pravi sebi marketing!Kazi nek znaju gradjani Srbije......

Dragan

pre 3 godine

Nesreca koja je zadesila ovog coveka je velika. Postavlja se mnogo pitanja. Koliko je i sam svojim ne cinjenjem doprineo tome. Ipak treba imati u vidu da je on u Martu 2011 uhvacen u kradi 30.000,00 litara nafte i osuden na 2 godine kucnog pritvora. Ovo sam naveo samo iz razloga da i prema njegovim izjavama treba imati dozu rezerve.

Izbori 2024

Vesti

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak
Društvo

Ni pozivi za maturu nisu što su nekada bili! Nećete verovati kakav odgovor je dobio ovaj dečak

Maturske večeri trebalo bi da budu smisao druženja i zabave, a sve češće se svode na brendiranu odeću i skupocene automobile, preteranun šminku i nakit. Generacija Z, svakodnevno nas baci u rebus materijalističkim prohtevima, a njihovi izazovi su sve veći zalogaj za roditelje koji žele da im ispune svaku želju, pa nas je tako jedna objava malo je reći, ostavila bez teksta.

28.04.2024

09:43

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija