• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

30.01.2021

22:30

ZA RANJAVANJE PECONIJA! Pravosnažna presuda odbeglom kontroverznom biznismenu! EVO KOLIKO GODINA ZATVORA JE DOBIO RUTOVIĆ!

Vesti

ZA RANJAVANJE PECONIJA! Pravosnažna presuda odbeglom kontroverznom biznismenu! EVO KOLIKO GODINA ZATVORA JE DOBIO RUTOVIĆ!

Podeli vest

Željku Rutoviću smanjena kazna za skoro dve godine, a njegovom telohranitelju Neđeljku Muminu za četiri meseca iako je utvrđeno da su u hotelu "Prag" 2017. izrešetali i pretukli vlasnika TV Hepi

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio odbeglog biznismena Željka Rutovića (55) na dve godine i četiri meseca zatvora, a njegovog telohranitelja Neđeljka Mumina na dve godine, jer su u martu 2017. u beogradskom hotelu "Park" pretukli i izrešetali po nogama vlasnika TV Hepi Predraga Rankovića Peconija (59)!

Obojici je, u odnosu na prvostepenu presudu Višeg suda iz marta 2019. godine, umanjena kazna. Rankoviću za dve godine, a Muminu za četiri meseca. Kako je naglašeno u saopštenju Apelacionog suda, kazna im je, između ostalog, smanjena zbog toga što ranije nisu osuđivani i jer se "Ranković nije pridružio krivičnom gonjenju".

Sukob zbog devojke?

Podsetimo, Mumin je u toku suđenja delimično priznao krivicu. On je naveo da je teško povredio Rankovića, ali je negirao da je tom prilikom pucao u njega, tvrdeći da njegov pištolj opalio usled "guranja i otimanja". Kategorično je tvrdio da na Rankovića nije pucao ni Rutović.

Ipak, Tužilaštvo je tražilo da Rutović bude osuđen na čak devet i po godina zatvora, dok je za Mumina zatražena kazna ne manja od šest i po godina. Na opšte iznenađenje, Peconi je tokom postupka izjavio da se ne seća ničega od trenutka ulaska u hotel "Prag"! On se nije pridružio krivičnom gonjenju dvojice optuženih, niti je istakao zahtev za odštetu.

Borba za prevlast oko restorana?

U javnosti se od početka spekulisalo da se iza sukoba dvojice kontroverznih biznismena zapravo krije borba za preuzimanje najatraktivnijih prestoničkih restorana. Podsetimo, Rutović je jedan od retkih preživelih iz kultnog filma "Vidimo se u čitulji", koji se bavi fenomenom beogradskog podzemlja devedesetih. Prema Beloj knjizi MUP-a Srbije, označen je kao pripadnik "zvezdarskog klana". Na njegovo ime se trenutno ne vodi nijedna firma u Srbiji, ali njegov brat poseduje poznate hotele i restorane i pominjao se u vezi sa problematičnim privatizacijama hotela "Splendid" u Beogradu i ugostiteljskog lanca "Tri grozda".

- Imam presek i blokadu u vezi sa svime što se desilo to veče. Od ulaska u restoran ne sećam se ničega - kratko je izjavio vlasnik Hepija.

Prema optužnici, Rutović i Ranković su se 22. marta 2017, oko 22.30, slučajno našli u hotelu "Prag", ali za susednim stolovima i svako sa svojim društvom. Do svađe između njih dvojice je, navodno, došlo zbog jedne od nekoliko devojaka za Peconijevim stolom koja je, kako se spekulisalo, neprimereno komentarisala Rutovića.

Posle kraće svađe usledio je krvavi obračun. Najpre je Mumin pištoljem više puta udario Rankovića u glavu i tako ga onesposobio, dok mu je Rutović, navodno, potom ispalio nekoliko metaka iz pištolja u noge. Zajedno sa još jednim nepoznatim muškarcem na kraju su ga udarali flašama i čašama u glavu, a potom pobegli.

Jedva prohodao

Vlasnik TV Hepi operisan je nekoliko puta, jer je bio upucan u obe noge i lekari su ga jedva spasli da ne ostane invalid. Međutim, on je odbio da ispriča istražnim organima o eventualnom motivu oružanog napada.

Posebno je zanimljivo i što su svi svedoci obračuna u hotelu "Prag" iznenada dobili "amneziju" i nisu mogli da se sete ko je pucao u Peconija iako se na snimku kamere sa video-nadzora tačno vidi kako ga Rutović gađa u glavu raznim predmetima, a potom on i Mumin pucaju u njega.
Rutović je posle napada pobegao i još se ne zna gde se nalazi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smederevac

pre 3 godine

Sta ima na ovo da izjavi Ministar Pravde - katastrofa od Tuzilastva i Sudija ali zato njima puni dzepovi.Ovo je udar na mozak naroda .

Novak

pre 3 godine

Ipak mi ne mozemo da dohvatilo dno, uvek ima jos dublje i sramotnije.

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15