• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.05.2024

10:16

Si odgovorio na pismo radnika železare u Smederevu

printscreen

Politika

Si odgovorio na pismo radnika železare u Smederevu

Podeli vest

Kineski predsednik Si Đinping odgovorio je na pismo srpskih radnika u HBIS Smederevo.

U pismu Si ih je ohrabrio da daju nove doprinose kinesko-srpskom prijateljstvu.

Si je rekao da se tokom državne posete Srbiji 2016. godine lično sastao sa radnicima Železare Smederevo i duboko osetio njihovu podršku obostrano korisnoj saradnji Kine i Srbije, kao i njihova velika očekivanja za svetlu budućnost železare.

- Veliko je zadovoljstvo saznati da je železara brzo pretvorila gubitke u dobitke nakon ulaganja preduzeća koje finansira Kina, sa zagarantovanim poslovima za više od 5.000 zaposlenih, a hiljade porodica koje uživaju u mirnom i srećnom životu -  rekao je kineski predsednik.

Razvoj fabrike, rekao je on, ne može se postići bez posvećenosti i truda radnika, koji su marljivo radili na brzom rastu čeličane i napisali novo poglavlje za gvozdeno prijateljstvo Kine i Srbija.

- Nadam se da ćete nastaviti da svesrdno radite svoj posao i da se sa entuzijazmom posvetite radu i razvoju fabrike, kako biste dali novi i veći doprinos društveno-ekonomskom razvoju Srbije i učvršćivanju kinesko-srpskog prijateljstva. - rekao je Si.

Trideset predstavnika srpskih radnika u Železari Smederevo HBIS napisalo je pismo Siju, izlažući najnoviji razvoj fabrike i njen važan doprinos poboljšanju standarda života lokalnog stanovništva. Oni su se takođe zahvalili Siju što je pokazao brigu i omogućio ovaj projekat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija