• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/portal analitika

15.02.2023

18:47

BESPRAVNO SEKAO ŠUMU U CRNOJ GORI! Posečeno drveće pronađeno u Sjenici A OVO JE LOPOVU DOVELO POLICIJU NA VRATA

Vesti

BESPRAVNO SEKAO ŠUMU U CRNOJ GORI! Posečeno drveće pronađeno u Sjenici A OVO JE LOPOVU DOVELO POLICIJU NA VRATA

Podeli vest

K.M. (48) državljanin Srbije uhapšen je u zajedničkoj akciji pripadnika granične policije Crne Gore i Republike Srbije zbog sumnje da je bespravno poskao šumu u Crnoj Gori i drvo odvezao u Sjenicu!

Naime, krađu drva u GJ „Mrtvica-Tivran“  primetili su zaposleni Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. 

- Izlaskom na teren, 02. februara 2023. godine, konstatovano je 44 bespravno posečena stabla jele ukupne količine 56,48 m³ bruto drvne mase, od čega je 37 stabala jele bruto drvne mase 47,4 m³ u državnom vlasništvu, dok je preostalih sedam stabala jele ukupne bruto drvne mase 9,08 m³ u privatnoj svojini - saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima CG.

Kako su naveli, sva posečena drvna masa bila odvezena sa lica mesta, dok su vidni tragovi traktorskih guma vodili prema državi Srbiji, prema opštini Tutin, mestu Suvi Do.

O utvrđenom stanju na terenu službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima su odmah obavestili Tužilaštvo u Beranama, Upravu policije u Petnjici, Graničnu policiju –Berane, kao i šumsku Upravu u Tutinu, od kojih je zatražena hitna asistencija i uzajamna komunikacija, a sve u cilju pronalaženja počinioca krivičnog dela i zaustavljanja i ponavljanja ovakvih bespravnih radnji - navode u pomenutoj Upravi.

Foto: Pixabay

 

- Zajedničkom akcijom službenika granične policije Crne Gore i Srbije otuđena posečena drvna masa je uspešno pronađena u mestu Boroštica, opština Sjenica, dok je lice K.M.  za koje se sumnja da je izvršilo ovo delo, privedeno od strane policije Republike Srbije i predato tužilaštvu radi davanja izjave i daljeg procesuiranja - piše u saopštenju.

Foto: Tanjug/AP

 

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima u narednom periodu će intenzivirati kontrole na terenu, a sve u cilju sprečavanja bespravnih aktivnosti u šumama.

- Ovaj slučaj treba da bude primer kako se zahvaljujući dobroj i efikasnoj saradnji nadležnih organa mogu otkriti, sankcionisati i procesuirati lica koja izvršavaju bespravne radnje u šumama, zbog čega očekujemo da će i u narednom periodu ova saradnja biti pojačana i na državnom nivou, čime ćemo stati na kraj bespravnim aktivnostima u šumama i zaštiti ih na način na koji to zaslužuju -  navodi se u saopštenju Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u Crnoj Gori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija