• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

10.04.2023

15:15

SVI SAUČESNICI LUDOG DŽONIJA! Gde se sada nalaze Dekster, Drakula i Piperski, ko sve odgovara za ubistvo Aleksandra Šarca!

printscreen

Vesti

SVI SAUČESNICI LUDOG DŽONIJA! Gde se sada nalaze Dekster, Drakula i Piperski, ko sve odgovara za ubistvo Aleksandra Šarca!

Podeli vest

Supruga Aleksandra Šarca, koji je teško ubijen krajem oktobra 2020. godine u garaži TC Ušće, saslušana je u istrazi koja se vodi protiv Nikole Vušovića, zvanog Ludi Džoni sa Vračara i još 37 osumnjičenih, saznaje Informer.rs.

Pored Šarčeve supruge, saslušan je i otac ubijenog Nikole Halabrina.

Pripadnici kriminalne grupe Džonija sa Vračara, ”Vračarci”, osumnjičeni su za tri ubistva, Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe.

Na listi osumnjičenih nalaze se: Nikola Vušović, Uroš Piperski, Nedeljko Todorović, Dario Đorđević, zvani Dekster, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Naumovski, Vladan Miketić, Vladan Kovačević, Vuk Ursulov, Darko Miletić, Đorđe Knežević, Ivo Bukljaš, Jovan Bošnjak, Jovica Sovilj i Nikola Kačarević.

Foto: printscreen instagram

Aleksandar Šarac je ubijen u Tržnom centru Ušće

Pored njih, istraga se vodi protiv Lazara Ilića, Marka Drakule, Marka Tacića, Miloša Pavlovića, Nikole Božilovića, Nikole Mladenovića, Nikole Filipovića, Petra Jeftića, Radivoja Jeftanovića, Rajka Topića, Stevana Mandarića, Strahinje Savića, Filipa Grujića, Ivan Bileteć, Vojina Stupara, Miloša Andrijevića, Aleksandra Ostojića i Draška Nikolića.

Kako tvrdi Tužilaštvo za organizovani kriminal, Šarac je tipovan od strane Nikole Kačarevića, koji je u pritvoru kao pripadnike kriminalne grupe sa Vračara. Ubijeni Šarac je bio označen kao pripadnik “Pink Pantera”, a učestvovao je u pljački juvelirnice u Milanu. On je tri puta bio meta napada, a mediji su pisali da je vozio blindirani crni “mercedes” i na sebi je imao pancir.

Kačarević i nekadašnji "Pink Panter" bili su, kako se navodi, veoma bliski, te mu je ovaj verovao. Kačarević je sve javljao Džoniju o kretanju Šarca i po njegovom nalogu dogovarao sastanke sa njim. Obaveštavao ga je o lokacijama na kojima će biti, što je, kako se sumnja, učinio i dana kada je ovaj ubijen.

Foto: facebook

Dragana Ristića Čađu su namamili u klopku i ubili u Kaluđerici

Šarac je ubijen sa dva metka u glavu, zbog ubistva uhapšen je Lazar Ilić.

O likvidaciji Šarca, tokom suđenja klanu Belivuk u Specijalnom sudu, iskaz je dao Srđan Lalić, okrivljeni svedok, koji je takođe ispričao da je Šarca "tipovao" Kačarević.

- Postavili smo kameru ispred kuće Aleksandra Šarca, znali smo da je dobio “blindu” od škaljarskog klana i pet kilograma kokaina. Bio je jako oprezan, nosio je pancir. U tom je učestvovao i njegov kum. Razmatralo se da se prvo on likvidira. Mislim da je Milanče na skaju bio Salvatore. Šarac je ubijen pošto ga je u tržni centar namamio Kačarević, a izvršioca je angažovao Nikola Vušović i obećao 50.000 evra. To znam jer se Zvicer žalio da mu Vušović traži pare jer nema da isplati pucača, otkrio je Lalić.

Džoni se tereti da je naredio i organizovao ubistvo Dragana Ristića Čađe. U naredbi za istragu se navodi da je Vuk Ursulov, protiv koga je podignuta optužnica Višeg javnog tužilaštva u martu 2021. godine čekao u "folksvagen pasatu" da naiđe Ristić, pa da ga namami u klopku.

Kada je Ristić svojim "audijem A3" izašao iz dvorišta i krenuo ka Smederevskom putu, prednjim delom svog vozila udario je u zadnji deo Ristićevog, inscenirajući tako saobraćajni udes. Ristić je potom izašao iz vozila, Ursulov je iz pištolja “FN Browning” sa prigušivačem u njega ispalio osam smrtonosnih hitaca.

Foto: Privatna arhiva

Ubijeni Aleksandar Halabrin

Kao organizatori ove likvidacije u pomenutoj naredbi tužilaštva označeni su Nikola Vušović i Uroš Piperski, potom Dario Đorđević Dekster koji je finansirao ubistvo 60.000 evra, potom nabavio pištolj, prigušivač i municiju. On je naložio osumnjičenom Aleksandru Naumovskom da preda oružje Nikoli Božiloviću da ga on spakuje u torbu, takođe je naloženo i paljenje automobila kojim je fingirana saobraćajna nesreća.

Inače, na jednom od suđenja, Ursulov je izjavio da nije kriv i da je poslužio kao žrtveno jagnje Aleksandra Šarca.

"Vračarcima" se, na teret stavlja i pokušaj ubistva Lazara Vukićevića 7. oktobra 2019. Ovaj mladić je, nešto kasnije, prema optužnici TOK, namamljen i ubijen u kući u Ritopeku, a za taj zločin trenutno se sudi pripadnicima grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Vukićević je trebalo da bude ubijen u eksploziji automobila, a sve su, navodno, organizovali Vušović i Luka Cerović. Tužilaštvo tvrdi da su osumnjičeni Nikola Filipović i Marko Drakula došli do ulice na Vračaru gde je živeo Vukićević, da bi zatim Drakula pod njegov "porše" postavio eksploziv. Kad je ovaj došao do svog vozila, Drakula je, dalje piše u naredbi, aktivirao napravu. Automobil je bio dosta oštećen, ali je Vukićević ostao nepovređen.

Ludi Džoni je u bekstvu, otkad jepušten iz zatvora u Dominikanskoj Republici, dok Uroš Piperski služi kaznu u Lisabonu. Dario Đorđević Dekster je u zatvoru u Beču, Strahinja Savić u Crnoj Gori, Nikola Kačarević je u pritvoru u Srbiji, kao i Marko Drakula.

Sud je produžio pritvor Drašku Nikoliću, Nedeljku Todoroviću, Luki Ceroviću, Aleksandru Miloševiću, Aleksandru Neumovskom, Vladanu Miketiću, Darku Miletiću, Đorđu Kneževiću, Ivi Bukljašu, Jovanu Bošnjaku, Marku Taciću, Nikoli Božoviću, Radivoju Jovanoviću, Stevanu Mandariću i Nikoli Vukojeviću.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
koja li je tajna mnogo para na

pre 1 godinu

Hoće li Rošavi i ovi babuni da pomognu Vučićevom kartelu da sačuva vlast i biznis?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije
Politika

Nedopustivo etiketiranje država i naroda! Lavrov sa zvaničnicima Srbije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić i ministrima unutrašnjih i spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem i Markom Đurićem o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o dešavanjima u i oko Bosne i Hercegovine, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

06.05.2024

19:18

Gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i profеsorka Vеsna Turkulov sa štićеnicima "Zеmljе živih" na Čеnеju, njihova poruka jasna- nеophodna druga šansa intеgrisanja i društvo
Politika

Gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i profеsorka Vеsna Turkulov sa štićеnicima "Zеmljе živih" na Čеnеju, njihova poruka jasna- nеophodna druga šansa intеgrisanja i društvo

Povodom drugog dana Vaskrsa gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić i prof. dr Vеsna Turkulov danas su darivali i posеtili tеrapijsku zajеdnicu „Zеmlja živih” na Čеnеju, koja jе osnovana 2005. godinе pod okriljеm Svеtoarhangеlskog manastira iz Kovilja, uz blagodlov vladikе Irinеja i patrijarha Porfirija.

06.05.2024

18:46

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Histerija u SAD! Svi van sebe, i Kinezi šokirani Putinovim postupkom! Zapad nakon ovog više ne sme da se petlja sa Rusijom!
POKAZAO ZUBE

Histerija u SAD! Svi van sebe, i Kinezi šokirani Putinovim postupkom! Zapad nakon ovog više ne sme da se petlja sa Rusijom!

Odnosi između Rusije i SAD nastavljaju da se pogoršavaju, o čemu svedoče loše vesti koje su pre nekoliko dana stigle iz američke prestonice Vašingtona. Postalo je poznato da je predsednik Džo Bajden potpisao zakon (REPO) koji mu omogućava da konfiskuje zamrznutu rusku imovinu. Kako su primetili kineski novinari, ruski lider Vladimir Putin poneo se prilično neobično u tako teškoj situaciji. Ove podatke donosi Eastday.

06.05.2024

17:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija