• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

04.05.2023

18:10

MASOVNI UBICA SA VRAČARA JE MOGAO LEGALNO DA VEŽBA U STRELJANI! Balističar Vlada Kostić otkriva kako deca lako nauče da pucaju!

printscreen

Vesti

MASOVNI UBICA SA VRAČARA JE MOGAO LEGALNO DA VEŽBA U STRELJANI! Balističar Vlada Kostić otkriva kako deca lako nauče da pucaju!

Podeli vest

Sudski veštak, balističar Vlada Kostić, kaže da je Kosta K. (13), koji je pobio osmoro učenika i portira u Osnovnoj školi "Vladimir Ribnikar" u Beogradu, mogao da vežba u streljani, u prisustvu obučene osobe.

- To je škola, kao i svaka druga. Na kompjuteru to nije mogao da nauči, mogao je samo da se zabavlja, da razvija maštu. Prema procesu obuke, najpre se vežba sa municijom bez projektila, na pucanj, pa se ide na neke manje projektile, pa korak po korak na veće - objašnjava balističar Kostić za informer.rs. 

Kostić navodi da je dugo godina bio član jednog streljačkog kluba na Novom Beogradu u kojem je video da je dosta ljudi dovodilo mušku i žensku decu.

-  Ali su uglavnom koristili oružje manjeg kalibra, manjih trzaja. Ovde u pitanju nije oružje, ni balistika. Ovde je problem kako je mogao da dođe do tog oružja ako je bilo zaključano. I da se otkriju motivi zašto je to učinio. On je mogao da uzme bilo koje drugo oružje i to napravi. 

Foto: D.Ć.

Vlada Kostić, balističar i sudski veštak iz Beograda

Dečak nije pucao, već gađao redom. U streljani ga sigurno tako nisu učili, ni otac, ni bilo ko drugi. Nije ga njegov otac sigurno tako vaspitivao. To streljaštvo je hobi, za nekog je nužna odbrana, da zaštiti sebe, porodicu. Ne znam zašta ga je otac pripremao, da bude neki gangster ili da mu bude samo hobi, ali je evidentno da dečak ima ozbiljni psihološki problem - ističe Kostić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
robijaće Vučićev kartel

pre 11 meseci

U SNS Srbiji možeš sve, samo je bitno da si deo Vučićevog kartela. Možeš džipom da ubiješ dete (Aleksandar Mitrović) i da igraš Playstation u luksuzu kučnog pritvora. Možeš da imaš 4 tone droge (sveti velikomučenik Koluvija Jovanjički) i da te čuvaju VOA, BIA i MUP. Možeš da melješ ljudska tela u mašini za meso, da sečeš glave (Aleksandar Vidojević Rošavi) i da te čuva najelitnija jedinica Vojske Srbije. Ali neće to večno da traje. Ništa ne traje večno...

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 11 meseci

KOnacno smo na zalost na ovom primjeru vidjeli kiliko je Srbija kompletno jedno jako posrnulo drustvo .Od pojedinca do citave zajednice. Od mladjih do najstarijih... Opravak ce biti dug i tezak . Ako ikad do oporavka i dodje . Koliko ce pojedinac a i citavo drustvo htjeti i imati snage za promjene.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15