• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. Ivančević

10.05.2023

13:15

UBISTVO U KAFIĆU RITUAL! Plaćeni ubica Džonija sa Vračara negirao zločin

printscreen

Vesti

UBISTVO U KAFIĆU RITUAL! Plaćeni ubica Džonija sa Vračara negirao zločin

Podeli vest

Suđenje Stefanu Milašinoviću (24) iz Kraljeva, optuženom za ubistvo Luke Žižića (37) krajem aprila prošle godine, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu pripremnim ročištem koje je zatvoreno za javnost. Pored Milašinovića, u ovom postupku se sudi i Jovanu U. (22) zbog pomoganja posle zločina.

Nezvanično saznajemo da je Jovan U. negirao navode optužnice, dok je Milašinović tvrdio da ga uopšte ne poznaje. Glavni pretres je zakazan za 12. jun kada će obojica imati priliku da detaljno uznesu odbranu. 

Sumnja se, inače, da je Milašinović jedan od plaćenih ubica koji su radili za odbeglog Nikolu Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara, koji je blizak "kavačkom klanu". Prema optužnici, on je 28. aprila prošle godine oko 18.50 časova na podmukao način ubio Žižića dok je sedeo sa prijateljima u svom lokalu "Ritual" na Novom Beogradu, ne očekujući napad. 

Foto: informer.rs

 

Ušao je u kafić, obučen u radnički kombinezon i sa hirurškom maskom na licu. Ljubazno je pitao svedoka koji je bio u šanku, rođenog brata Luke Žižića, da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio. U toaletu se zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se vratio posle nepuna dva minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Žižić. Ispalio je u njega najmanje sedam hitaca iz pištolja i potom pobegao.

Ubio i Zeku u Kragujevcu?

Uhapšen je 5. maja prošle godine u naselju Grdelica u Kraljevu, u kući koju mu je obezbedio drugooptuženi Jovan U. Osim toga, Milašinović je osumnjičen i za ubistvo Nikole Zečevića Zeke (38) iz Kragujevca, 12. februara prošle godine. Na snimku, nastalom kobne noći, vidi se da je ubica sa fantomkom pratio Zečevića, a potom mu pritrčao s leđa i izrešetao ga. Dok je žrtva bila na zemlji, naočigled mnogih prolaznika, ispalio mu je kobni hitac u vrat. 

Ubijeni Zečević je bio vlasnik smeštaja "Vila Jelena" u gradu na Lepenici. Slovio je za žestokog momka i bio je umešan u nekoliko pucnjava. Pre nekoliko godina ranio je sina vlasnika poznate menjačnice u gradu, posle čega se momak dugo oporavljao i imao posledice. Na njega je Zečević ispalio ukupno šest metaka i odležao je višegodišnju zatvorsku kaznu u zatvoru u Požarevcu. Po izlasku je počeo da se bavi trgovinom nekretnina i ugostiteljstvom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ODSEČENI PIPCI ZVICEROVE KRIMINALNE HOBOTNICE! Bili jedni protiv drugih, a potom zajedno UBIJALI ZA KAVAČKI KLAN!
Hronika

ODSEČENI PIPCI ZVICEROVE KRIMINALNE HOBOTNICE! Bili jedni protiv drugih, a potom zajedno UBIJALI ZA KAVAČKI KLAN!

Poslednje dve godine, od pada kriminalne grupe pod vođstvom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, učestale su velike policijske akcije u kojima se hapse imena iz podzemlja bliska kavačkom klanu, a sve veze vode upravo do šefa te kriminalne organizacije Radoja Zvicera. Nedavna velika policijska akcija u Kraljevu i Kruševcu, kada su uhapšeni vračarci ponovo je stavila u žižu javnosti zastupljenost kavačkog klana u Srbiji.

02.05.2023

23:52

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija