• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ilgiorno.it

09.07.2023

14:49

Penzioner iz Italije, vratio srpskoj porodici, izgubljenu torbicu punu novca!

Informer

Vesti

Penzioner iz Italije, vratio srpskoj porodici, izgubljenu torbicu punu novca!

Podeli vest

Dario Peduci (63) penzioner iz Ponjane Lario u Italiji, u sredu je našao torbicu u kojoj je bilo blizu 10.000 evra, a koju je prodica iz Srbije izgubila na jezeru Komo u Italiji, gde borave kao turisti.

Kako su preneli italijanski mediji, Italijan je tog dana izašao na aperitiv sa svojom ženom u seoski bar Pognana Lario kada je pronašao torbicu. 

- Torbicu sam ugledao na trotoaru ispred lokala. Pogledao sam unutra i video sav taj novac. Nije bilo dokumenata, te sm otišao u policiju i predao je. Uradio sam ono što mi je srce reklo, jedino što sam mislio da je ispravno - rekao je Italijan koji je te večeri bio sa suprugom Marijom Gracijom izašao na piće.

Foto: printscreen/ilgiorno.it

 

Prema njegovim rečima u torbici je bilo je 9.110 evra, u novčanicama različitih apoena, i 340 srpskih kruna.

- U njoj je bila jedna vizit karta sa brojem telefona poznanika vlasnika torbice. Zahvaljujući tom kontaktu karabinjeri su uspeli da uđu u trag vlasniku, dobivši njegov broj telefona i odmah ga obavestivši da se javi u policiju - objasnio je ovaj pošteni nalazač.

Ubrzo je utvrđeno da torbica sa novcem pripada Srbinu (27), koji je u Italiju došao sa suprugom, dvoje dece i taštom i bio je u vikendici.

- Kada su ih pozvali da dođu da preuzmu torbu bili su oduševljeni. Nije znao kako da mi zahvali, žena mu je čak plakala. Odmah su nam se zahvalili i nudili nagradu od 500 evra, ali supruzi i meni se to učinilo kao previše, pa nismo želeli da uzmemo. Smatramo da je to prirodna stvar i da nema potrebe za nagradom - rekao je ovaj Italijan koji je spasio jedno porodično letovanje i dodao:

- To nije naš novac i bilo je normalno da ga vratimo. Mi imamo našu penziju, koja nam je sasvim dovoljna za život. Drago mi je što sam vratio izgubljeni novac, jer znam da vlasnicima treba i da bi sigurno zapali u određene probleme da su ostali bez sume, koja nije uopšte mala.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija