• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.08.2023

14:13

Srednjoškolci pucali iz pištolja i klicali ime dečaka-ubice! "Užas kako gađaš! Kosta je to radio mnogo bolje"

Shutterstock/društvene mreže

Vesti

Srednjoškolci pucali iz pištolja i klicali ime dečaka-ubice! "Užas kako gađaš! Kosta je to radio mnogo bolje"

Podeli vest

Čitalac Informera, radnik jednog zabavnog parka na Zlatiboru, javio se našoj redakciji i ispričao kakav je problem imao sa nekoliko srednjoškolaca, koji su početkom juna posetili taj objekat, a zatim prilikom pucanja iz vazdušnog pištolja, veličali lik i delo dečaka-ubice Koste K. (14)!

Čitalac, koji je želeo da ostane anoniman, naglasio je da se incident dogodio prilikom posete nekoliko srednjoškolaca, a da je tome prisustvovala i njihova profesorka iz škole.

- Reč je o grupi petnaestogodišnjaka koji su, kako sam razumeo, bili na organizovanoj ekskurziji na Zlatiboru. Jednog jutra, njih desetak, došlo je u ovaj zabavni park, koji u svom sastavu ima i improvizovanu streljanu u kojoj se puca u mete iz vazdušnog pištolja. Platili su karte i uz moj nadzor počeli da pucaju - naglašava naš čitalac.

Prema njegovim rečima, čim je prvi dečak uzeo vazdušni pištolj u ruke i počeo da puca, krenula su dobacivanja na temu zločina u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Foto: Informer

Policajci hapse Kostu K.

- Njegovi drugari su odmah povadili telefone, počeli da se snimaju i da jedan drugome upućuju prozivke. Parafraziraću samo neke od komentara: "Ajde, Kosta puca bolje od tebe. Užas, zar nisi video kako je Kosta K. rešetao" - priča šokirani radnik.

Naglašava kako su se deca sve vreme smejala i zadirkivala na račun Koste K., ne shvatajući da ih posmatraju ostali posetioci zabavnog parka, i da se zgražavaju njihovim ponašanjem.

- Vrhunac je dostignut kada je na red da puca, koliko sam shvatio, došao njihov drug koji se zaista zove Kosta. Tada su deca potpuno poludela i počela tog dečaka da dovode u vezu sa tinejdžerom osumnjičenim za masovno ubistvo. Počeli su da mu dobacuju: "Kosta, pucaj sad kao tvoj imenjak. Kosta, nemoj da omaneš, da ne obrukaš imenjaka" - tvrdi čitalac Informera i dodaje da ga je najviše iznenadilo pasivno ponašanje profesorke:

Foto: printscreen

Policajci hapse Kostu K.

- Ona je sve vreme stajala sa strane i ćutala. Činilo se da joj je čak i bilo zanimljivo kako se deca zabavljaju. Nisam više mogao da izdržim i u jednom trenutku sam im oduzeo vazdušni pištolj i zamolio ih da napuste zabavni park. Nisu se mnogo bunili, ali nisam nešto primetio ni da su se potresli zbog toga.

Sam se prijavio

Podsetimo, 3.maja, Kosta je stavio u ranac četiri "molotovljeva koktela" i uzeo iz fioke pištolje "ČZ Shadow", kalibra 9x19 milimetara i "Ruger MK", kalibra 22 milimetra, za koje je njegov otac imao dozvole.

Tačno u 8.40 ušao je u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza.

Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje VII/2 imalo čas istorije. Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i ubio još šestoro dece.

U to vreme, tačno u 8.42, policiju je pozvala zamenica direktora škole i prijavila da se u zgradi čuje pucnjava. U međuvremenu, Kosta je izašao iz učionice, pa je kod stepeništa odbacio još jedan prazan okvir municije, a onda je i sam pozvao policiju, rekavši da je pobio decu "jer je psihopata".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija