• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vijesti.me

19.08.2023

20:12

"Ako znaš ko su izdajnici, to bi bilo top!" Zvicerov policajac i njegov otac tražili "spisak" od Darka Šarića: "Ljubomora i kompleks ih ubi!"

Tanjug

Vesti

"Ako znaš ko su izdajnici, to bi bilo top!" Zvicerov policajac i njegov otac tražili "spisak" od Darka Šarića: "Ljubomora i kompleks ih ubi!"

Podeli vest

Uhapšeni bezbednjak u Crnoj Gori Petar Lazović, označen kao policajac koji je radio posao za "kavački" klan i Radoja Zvicera, tražio je od optuženog narko-bosa Darka Šarića da mu otkrije ko su izdajnici u policijskoj uniformi.

To je činio preko kriptovane Skaj aplikacije, a transkripte tih razgovora crnogorskim istražiteljima dostavila je Agencija Evropske unije za sprovođenje zakona, Europol. Iz tih razgovora proizlazi da Petar Lazović informacije o kolegama izdajnicima traži po nalogu svog oca, bivšeg policijskog šefa za borbu protiv kriminala Zorana Lazovića.

Poruke, za koje tvrdi da ih piše u ime svog oca, mlađi Lazović i optuženi Pljevljak razmenili su početkom avgusta 2020. godine.

Foto: printscreen Libertas press

Policjac Petar Lazović je u pritvoru

Tog dana oko 14 časova, Petar Lazović od Šarića traži pomoć, tako što će reći svom ocu da su dvojica državljana Kolumbije Aleksandar Kostana Kaso Hose (46) i Kaisedo Bandoj Huan Davido (32) došli u Crnu Goru da ga ubiju.

- Moraš mi oko Z pomoći on ne doživljava ozb ovo sa kolumbosima. Molim te kad budem sa njim da mu kažeš i da si ti dobio od prijatelja da se na njega misli i da mora da se čuva. Ja kad budem sa njim pišem ti i javljam i plus Zećo da to malo shvati ozbiljnije - piše Lazović

U prepisci sa kriminalcima iz "kavačkog" klana, pod pseudonimom "Z" govori o svom ocu Zoranu Lazoviću, a Zećo je, prema saznanjima Vijesti, visokorangirani pripadnik Šarićevog klana Milan Vučinić.

Foto: Zoran Sinko

Šariću se sudi 13 godina u Specijalnom sudu

Tri sata kasnije, Petar Lazović obaveštava Šarića da će uskoro krenuti kod oca i javiti mu se kad budu skupa, što i čini nakon nekih tridesetak minuta.

Nakon razgovora o nužnosti pobede na parlamentarnim izborima koji su se održavali tog meseca, presudi izrečenoj Pljevljaku Darku Šariću, Stanku Canetu Subotiću i tome kako je slagao Pljevljaka... Šariću stiže poruka:

- Za posle izbora ćemo se dogovoriti kako ćemo. Reci mu i za kolumbose itd... Kaže vi ste - ti i on, čisti kod boga i ko ih j**e, i naravno da nećemo dozvolit ni do izbora na našu štetu. Kaže čuvaćemo se naravno, nećemo se pustit njima sigurno... Njega strah za mene. Kaže ako znaš ko su kolege izdajnici to bi bilo top. Zna da ih ima. Dosadašnja saznanja i podaci su dobri. I ne treba da živimo ako nas ovi pobede. Hahahaha... Mi ti nismo nikad krili i otvoreno kažemo da smo braća, a to što su umislili i što ljubomora i kompleks ih ubi, to je drugo - šalje Lazović Pljevljaku.

Tada mu se i zakljinje u sinov život da je njegovom ocu drago što su se malo dopisivali i da ga puno pozdravlja.

Milo mu što ste malo pisali

- Ne brate, milo, bez sina, smeška se. Milo mu što ste malo pisali. I sve što ti treba on je tu, kao uvek - poručuje Petar Lazović narko-bosu iz Pljevalja.

Petar Lazović uhapšen je u julu 2022. godine. Lisice na ruke stavljene su mu godinu nakon što je Specijalno državno tužilaštvo od Europola dobilo dokaze da su on i sada odbegli policajca Ljubo Milović radili za mafiju, umesto protiv nje.

Šariću se, da podsetimo, u Srbiji duže od deceniju sudi za pranje novca i šverc kokaina, a prošle godine protiv njega i još 14 osumnjičenih podneta je optužnica za više krivičnih dela, među kojima je i teško ubistvo.

Iako je krajem 2021. godine pušten u kućni pritvor, u aprilu prošle godine uhapšen je po nalogu Tužilaštva, u međunarodnoj policijskoj akciji, zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je od 2020. godine delovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece
Društvo

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Povodom Međunarodnog dana dece, u nedelju, 2. juna u 10 časova, tiha Tisa u Čurugu, postaće epicentar edukacije i zabave za najmlađe kroz uzbudljivu SUP avanturu. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj edukaciju najmlađih o pravilima ponašanja u i oko vode, kao vid prevencije od neželjenih povreda na otvorenim vodama, uz stručne savete o bezbednom plivanju i pravilnom veslanju na SUP dasci.

01.06.2024

16:59

TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?
Live TV

Bajden oprostio genocid Izraelu! Hoće li Međunarodni krivični sud još da ćuti?

Američki predsednik Džozef Bajden detaljno predstavio plan primirja u Gazi. Obe strane pozitivno reagovale. Poljska podigla navijaciju u nebo. Na samitu u Švedskoj Zelenski traži više naoružanja. Iran se sprema za prevremene predsedničke izbore. U toku je registracija kandidata. Izbori će se održati 28. juna. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Boris Bratina, filozof i pukovnik Velibor Stević. Uživo u program uključio se iz Nemačke i politikolog Andreja Lović, a iz Ukrajine ratni reporter Igor Damjanović.

01.06.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00