• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2023

15:00

Horor nad hororima u Smederevu! Nepokretnu majku držao u fekalijama i ranama, maltretirao i sina!

shutterstock/Informer

Vesti

Horor nad hororima u Smederevu! Nepokretnu majku držao u fekalijama i ranama, maltretirao i sina!

Podeli vest

Protiv G.P. (36) Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnelo je predlog za određivanje pritvora zbog postojanja opradane sumnje da je izvršio krivično delo kršenje porodičih obaveza i krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Naime, opravdano se sumnja da je okrivljeni u toku 2023. godine svoju majku, staru 59 godina, koja je duži vremenski period bolesna i nepokretna te nije u stanju da se sama o sebi stara, ostavio u teškom položaju, usled čega je nastupilo teško narušavanje zdravlja oštećene, na taj način što ju je ostavio bez nadzora u nehigijenskim uslovima, u delu kuće koja kao celina nije podobna za život.

Nakon obaveštenja od strane službe urgentno-prijemnog bloka Opšte bolnice u Smederevu, a nakon što je oštećena primljena na navedeno odeljenje u dezorjentisanom stanju i sa vidnim povredama po telu, po nalogu javnog tužioca izvršen je uviđaj kojom prilikom je utvrđeno da oštećena ima vidne povrede po telu u vidu otvorenih rana i hematoma, usled dugotrajnog ležanja u neadekvatnim uslovima, na polomljenom krevetu koji je bio natopljen mokraćom i fekalijama.

Takođe, okrivljenome se stavlja na teret i da je u navedenom periodu svog sina starog 9 godina prinuđavao na preteran rad i rad koji ne odgovara njegovom uzrastu, na taj način što je maloletnog oštećenog obavezivao i primoravao da sam sprema obroke za njegovu baku, kao i za maloletnu sestru staru 11 godina koja je ometena u razvoju, da čisti fekalije iz sobe u kojoj je boravila njegova baka koja nije bila u mogućnosti da ustaje iz kreveta i da se samostalno brine o sebi i svojim fiziološkim potrebama, kao i da obavlja druge poslove koji nisu u skladu sa njegovim uzrastom.

Po nalogu javnog tužioca okrivljenome je najpre određeno zadržavanje, a zatim i određivanje pritvora zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Krivično delo Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica vrši lice koje grubim zanemarivanjem svoje dužnosti zbrinjavanja i vaspitavanja zapusti maloletno lice o kojem je dužno da se stara, ili drugo lice koje zlostavlja maloletno lice ili ga prinuđava na preteran rad ili rad koji ne odgovara uzrastu maloletnog lica ili na prosjačenje ili ga iz koristoljublja navodi na vršenje drugih radnji koje su štetne za njegov razvoj. Zavisno od konkretnog oblika navedenog krivičnog dela, zaprećena je kazna zatvora do tri, odnosno do pet godina.

Krivično delo kršenje porodičnih obaveza čini svako ko kršenjem zakonom utvrđenih porodičnih obaveza ostavi u teškom položaju člana porodice koji nije u stanju da se sam o sebi stara. Ako je usled dela nastupilo teško narušavanje zdravlja člana porodice, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do pet godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se lavovski bori da spreči usvajanje rezolucije! Ministar Vesić: Pokazali smo kako jedna mala zemlja može da se izbori za svoje interese
Politika

Vučić se lavovski bori da spreči usvajanje rezolucije! Ministar Vesić: Pokazali smo kako jedna mala zemlja može da se izbori za svoje interese

Rezolucija o Srebrenici, koja će se naći pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija, sramna je, jer nema za cilj pomirenje u regionu, već raspirivanje sukoba i da Srbija ostane obeležena kao zemlja koja je činila genocid, a srpski narod kao genocidan, izjavio je danas član Predsedništva Srpske napredne stranke i ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, ističući da predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku vodi lavovsku borbu za srpke ineterese, protiv usvajanja tog dokumenta.

21.05.2024

08:57

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasja
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasja

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija