• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.09.2023

06:38

Vozač "automobila smrti" namerno ušao u kontra-smer! Sada je jasno, otkriveni svi detalji (FOTO/VIDEO)

drustvene mreze

Vesti

Vozač "automobila smrti" namerno ušao u kontra-smer! Sada je jasno, otkriveni svi detalji (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Dejan J. (53) iz Debeljače namerno je ušao u suprotan smer na autputu "Miloš Veliki" nako čega je poginuo u jezivom udesu!

Na snimcima sigurnosnih kamera, kako nezvanično saznajemo, vidi se kako vozač "punta" na petlji kod Surčina ulazi u kontrasmer i počinje da vozi najbržom trakom.

Ovo je otkrila istraga jezivog udesa koji se u nedelju dogodio na autoputu "Miloš Veliki" kada su se Dejan J. i Nenad K. (40) svojim "puntom" zakucali u "hjundaji".

Foto: Društvene mreže

 

Tom prilikom je poginuo Dejan, koji je vozio "punta", a teško je povređen njegov suvozač Nenad, kao i Dragoslava P. (30), koja je upravlkjala "hjundajiem".

Kamere kao dokaz

- Nekoliko dana su pregledani snimci sigurnosnih kamera i to sve dok nije pronađen onaj na kojem se vidi "punto". Na njemu se jasno se vidi kako vozač ne ulazi slučajno u kontrasmer nego on to čini namerno. Naime, na tom delu puta, tačnije na petlji kod Surčina, ne može lako da se uđe u drugu traku. Potrebno je da se dosta izmanevriše sa autom kako bi se ušlu u kontrasmer - rekao je Informerov sagovornik iz istrage.

Foto: Društvene mreže

 

On je dodao da je na osnovu tragova pronađenih na mestu saobraćajke kao i drugih veštačenja vozila utvrđeno da je u trenutku sudara Dejan vozio između 130 i 135 km/h.

- Na osnovu tragova kočenja utvrđeno je da se "hjunadji" kretao brzinom od oko 80 kilometara na čas. Uprkos tome Dragoslava P., koja je vozila taj auto, nije mogla da izbegne udes, jer je bila u krivini pa nije videla da joj u susret dolazi "punto". Kada je reč o Dejanovom vozilu istraga je otkrila da on nije ni pokušao da ukoči - naveo je naš sagovornik.

Dejanov suvozač Nenad K., koji je teško povređena kada se "puto" zakucao u "hjundaji", više puta je saslušan u Urgentom centru. On je, kako saznajemo, do detalja opisao šta se dogodilo na autoputu, a naveo je i da su oni pre udesa pili alkohol.

Foto: Društvene mreže

 

- Ja sam popio 0,75 litara votke, a Dejan tri piva od 0,5. Krenuli smo na svadbu kod svastike u Ivanjicu. Putanja kojom smo se kretali kroz Beograd je bila tranzit nakon čega smo se kretali Bulevarom vojvode Mišića i zaustavili se na benzinskoj pumpi, a zatim nastavili vožnju. Nisam siguran gde smo se uključili na autoput, ali sam ubrzo shvatio da smo ušli u pogrešnu traku autoputa "Miloš Veliki" - izjavio je Nenad i dodao:

Foto: Društvene mreže

 

- U toku vožnje sam upozoravao Dejana da smo se pogrešno uključili, ali smo ipak nastavili vožnju sa namerom da na prvom isključenju izađemo sa autoputa. Nismo stigli to da učinimo jer je došlo do strašnog sudara sa kolima koje je dolazilo ka nama.

Tužilaštvo vodi istragu

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu koje vodi istragu dalo je naloge da se obavi obdukcija, toksikologija, pregledi vozila, identifikacija leša, kao i da se prikupe svi dokazi i dostavi izveštaj tužilaštvu. Istraga bi trebalo da utvrdi šta se zaista dogodilo na autoputu "Miloš Veliki". 
Inače, u toku je akcija prikupljanja krvi za povređenu Dragoslavu P., u čiji su se "hjundaji" zakucali dejan i Nikola.

Kako je Nenad K. ispričao "punto" je nakon udesa počeo da gori, a on je pokušao da probudi Dejana kako bi zajedno izašli iz zapaljenog vozila. 

Pili alkohol

- Nisam mogao da ga osvestim, pa sam izašao iz vozila. Baš u tom trenutku auto je buknuo i izgoreo. Mogu da kažem da za vreme vožnje Dejan nije koristio mobilni telefon, već je prozor bio otvoren i ruka mu je bila izbačena napolje - rekao je on.

Uprkos Nenadovoj tvrdnji da niko nije koristio mobilni telefon tokom vožnje, ipak na društvenim mrežama se pojavio snimak koji ukazuje da su Dejan i Nenad ispružili ruke kroz prozor "fijata", držeći nešto nalik telefonu, što ukazuje da su se ipak snimali uoči sudara.

Ovo će definitivno biti razjašnjeno nakon veštačenja telefona, koji su izgoreli u "fijatu", ali stručnjaci su uvereni da će moći da dođu do snimaka, slika i drugih podataka.

Takođe, naši istražitelji su potražili i pomoć stranih firmi koje upravljaju serverima najpopularnijih društvenih mreža, kako bi se utvrdilo da li su u trenutku nesreće Dejan ili Nenad emitovali uživo snimke.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija