• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTCG

14.09.2023

10:28

Novi detalji afere "tunel" koji trese Podgoricu! Kriminalci "kopali kreativno", pronađen i kombi

Vlada Crne Gore

Vesti

Novi detalji afere "tunel" koji trese Podgoricu! Kriminalci "kopali kreativno", pronađen i kombi

Podeli vest

Šest osoba koje su osumnjičene da su kopale tunel ispod Višeg suda u Podgorici nisu iz Crne Gore i policija za njima intenzivno traga, prenosi Portal RTCG.

Iz Uprave policije je saopšteno i da je policija na teritoriji Podgorice pronašla kombi za koji postoji sumnja da su ga koristili osumnjičeni za obijanje depoa u Višem sudu, ali nisu hteli da saopšte tačnu lokaciju.

Otkriveno je i da je nekoliko pištolja nestalo iz depoa podgoričkog Višeg suda, iako je prethodno predsednik tog suda Boris Savić, pred novinarima kazao da iz depoa "gotovo ništa ne nedostaje", s čim se nije saglasio direktor Uprave policije Nikola Terzić, rekavši da ne misli da su kriminalci "kopali rekreativno".

Na jučerašnjoj sednici Biroa za operativnu koordinaciju bezbednosno-obaveštajnog sektora, na kojoj su po pozivu prisustvovali i predsednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, zaključeno je da je obijanje depoa Višeg suda u Podgorici najznačajniji i najopasniji udar na institucije države i pravosudni sistem.

Konstatovano je, da su nadležni državni organi u kratkom roku preduzeli sve potrebne aktivnosti na planu utvrđivanja svih okolnosti i činjenica vezanih za događaj, kao i identifikaciju i pronalaženje lica koja su učestvovala u ovom događaju.

Iz Biroa za operativnu koordinaciju objašnjavaju da paralelno sa navedenim aktivnostima, preduzimaju se i aktivnosti na pronalaženju nalogodavaca ovog kriminalnog poduhvata.

Tunel dug bar 30 metara, kopan je najduže mesec i po - od kraja jula kada je stan u suterenu dat u zakup, do minulog vikenda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija