• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/kurir

22.09.2023

10:20

Bivša supruga Belivukovog ubice otvorila dušu! Sa Žutim odavno nisam bliska, pet godina decu nije video!

Informer

Vesti

Bivša supruga Belivukovog ubice otvorila dušu! Sa Žutim odavno nisam bliska, pet godina decu nije video!

Podeli vest

Aleksandra Živković potvrdila na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića da je bila u braku sa Radojem Živkovićem Žutim, koji se tereti za ubistvo vođe škaljarskog klana

Aleksandra Živković (33), supruga "kavčanina" Radoja Živkovića, inače rođaka vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, juče je u Specijalnom sudu u Beogradu, gde je pozvana kao svedok u slučaju protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovaća, govorila o kući u Surduku koju su pripadnici ove kriminalne grupe, kako se sumnja, koristili tokom uklanjanja tela ubijenog Gorana Mihajlovića, ali i svom suprugu.

Žuti imao ključ

Prema navodima optužnice, u kuću u Surduku odvezen je Mihajlović u aprilu 2019, pošto je prvo namamljen u kuću u Ritopeku u kojoj je otrovan nepoznatom supstancom, a potom kamionom prebačen u Surduk, gde je u dvorištu vikendice čiji je vlasnik Aleksandra Živković spaljen na lomači od guma.

Aleksandra je izjavila da joj je njena baka poklonila kuću u Surduku.

- Nasledila sam je 2018. Nalazi se malo van puta. Kuća je sa desne strane, ima jedna veća i jedna manja kuća. Ta manja nije ni zaključavana, stoji tu od kako sam ja bila dete, nema čak ni vrata, stara je kuća. Koristili smo je za naše stvari za selo, za pribor za košenje trave, za ono što se peče rakija, za automobile za moju decu. Ograda je bela, samo je pored puta. To je iz 1970. ograda, kao neki metal, gvožđe - opisala je ona.

Sudija: Ko je imao ključ?

Aleksandra: Ja, moj bivši suprug, čovek koji sređuje kuću, moj brat od strica.

Sudija: Kako vam se zove bivši suprug?

Aleksandra: Radoje Živković.

Sudija: Jeste li dolazili tu?

Aleksandra: Jesmo, od 2019. kada je lepo vreme. Moj tata je došao na duže u vreme korone. Moj brat uopšte nije dolazio, a gospodin Steva je dolazio da sređuje plac. Uglavnom je moj tata sa njim dogovarao kada da sređuje.

Sudija: Jel poznajete Belivuka, Miljkovića, ostale?

Aleksandra: Belivuka i Miljkovića znam samo sa televizije. Ona je ispričala i da je 2019, kada je Mihajlović, kako se sumnja ubijen, odlazila tamo na vikend, ali ne može da tvrdi kog tačno datuma.

Na pitanje u kakvim je odnosima sa Radojem Živkovićem ona je odgovorila da su bili zajedno od 2013. 

Pet godina decu nije video

- Rastali smo se 2015. Ja sam podnela u decembru 2020. zahtev za razvod. Dolazilo je tamo par puta, ja sam bila trudna, deca mala. Odlazili smo tamo. Ja sam pokušavala da se razvedem, ali nismo nikako uspevali da mu uručimo poziv za razvod i to je bio problem. Razveli smo se sada 2023. kada je uhapšen - ispričala je ona i objasnila da u Surduk nisu dolazili Radojevi prijatelji, kao i da poslednjih godina nemaju nikakve bračne odnose i da ga deca nisu videla pet godina.

Uhapšen u Turskoj posle ubistva Jovana Vukotića

Radoje Živković Žuti je, podsetimo, uhapšen 16. septembra u Turskoj zbog sumnje da je organizovao ubistvo Jovana Vukotića, vođe škaljarskog klana. Kod sebe je, kako je saopštila turska policija, imao falsifikovana ukrajinska, kao i dokumenta Bosne i Švajcarske.

Snimak ubistva zaplenjen prilikom hapšenja

Davorin Baltić (41), inače visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana, ubijen je prvog dana 2018. na Vračaru, a snimak njegovog ubistva došao je u posed klana Veljka Belivuka koji je grupi zaplenjen prilikom hapšenja. Naime, kako se ranije spekulisalo, grupa je snimak Baltićevog ubistva pregledala kako bi utvrdili ko su njegove ubice, a sumnjali su da je u tom zločinu učestvovao i Goran Mihajlović.

- Ovde je bilo reči o Davorinu Baltiću. Ja moram da kažem i da dostavim lekarsku dokumentaciju, da Goran Mihajlović nije imao nikakve veze sa ubistvom Baltića. On je imao hiruršku intervenciju 24. 12. 2017. i otežano se kretao u to vreme - rekao je Ivan Ninić, zastupnik porodice Mihajlović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija