• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.10.2023

21:47

16-toro dece povređeno tokom proteklog meseca u saobraćaju

Informer

Vesti

16-toro dece povređeno tokom proteklog meseca u saobraćaju

Podeli vest

Policajci Uprave saobraćajne policije, sankcionisali su ukupno 15.411 prekršaja u okviru akcije "Škola“, koja je tokom septembra ove godine sprovedena u cilju očuvanja bezbednosti dece u saobraćaju!

Od tog broja čak 7.127 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja brzine u zonama škola, dok je
zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 212.

" Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih suspstanci 20 vozača. Tokom akcije, 38 vozača zadržano je u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom u zonama škola sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu" saopštio je MUP.

Foto: MUP Srbije

 

Pored toga, kako su naveli, saobraćajna policija sankcionisala je 1.222 vozača zbog nepropisnog
korišćenja mobilnog telefona, 1.111 vozača zbog nepropisnog parkiranja, 25 vozača zbog prelaska na crveno svetlo semafora i 22 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.

"Tokom septembra, tri deteta zadobila su teške telesne povrede, a 13 dece lake telesne povrede, u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u zonama škola.  Saobraćajna policija nastaviće sa merama pojačane kontrole u zonama škola i u narednom periodu, kako bi se unapredila bezbednost dece u saobraćaju" navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova naglašava da je bezbednost dece u saobraćaju jedan od prioriteta Ministarstva i da je Republika Srbija Strategijom bezbednosti saobraćaja na putevima usvojila viziju nula poginule dece u
saobraćaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija