• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

05.10.2023

15:00

"Samo smo videli mamu kako je otrčala"! Na osnovu ovog iskaza Zoran Marjanović je osuđen na 40 godina robije

Informer

Vesti

"Samo smo videli mamu kako je otrčala"! Na osnovu ovog iskaza Zoran Marjanović je osuđen na 40 godina robije

Podeli vest

"Mi smo mamu videli da je otrčala i onda je nismo videli zato što je tamo bila šuma, pa nismo mogli da je vidimo", iskaz je Jane Marjanović, ćerke ubijene pevačice Jelene i njenog supruga Zorana kojem je juče odlukom Apelacionog suda u Beogradu ukinuta mera pritvora.

Iskaz Jane bio je od velike važnosti da sud donese presudu kojom će Marjanović biti osuđen na 40 godina robije.

Devojčica čija je majka ubijena, a za čije ubistvo je prvobitno bio osuđen njen otac, imala je samo pet godina kada se dogodio zločin.

Foto: printscreen

 

Ona je kobnog dana bila sa Marjanovićem na nasipu, a prema svim do sada prikupljenim dokazima, bila je poslednja koja je videla Jelenu Marjanović živu.

Dve godine kasnije, Jana je saslušana u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Beogradu gde se prisetila dana kada je njena majka nastradala.

Foto: Informer

 

Kako smo ranije pisali, sudija je tokom čitanja obrazloženja presude, rekla da je Janin iskaz bio značajan u donošenju odluke i da je devojčica opisala da je bila na drugačijem mestu od onog kako je to opisao Zoran Marjanović.

Razgovor tužioca i male Jane

Tužilac: Je l možeš da mi opišeš to mesto gde ste bili ti, mama i tata?

Jana: Pa mogu.

Tužilac: Ajde mi opiši.

Jana: Pa, pa to je bilo neko mesto gde ima gore brdo i tu je put kuda je ona trčala kad je rekla idem ja.

Tužilac: A dobro gde ste ti i tata bili?

Jana: Pa, pa , pa mi smo bili dole, a to brdo je bilo gore.

Tužilac: Jesi ti tačno videla kada je mama oti..., kad se mama popela gore?

Jana: Pa, pa, pa jesam, videla sam je gore i tata je video i onda je rekla idem ja i otišla je.

Tužilac: A jesi pitala gde ćeš mama?

Jana: Pa jesam, ja sam je to uvek pitala zato što nisam znala gde ide i htela sam sa njom

Tužilac: I šta je ona rekla?

Foto: printscreen

 

Jana: Pa ona je rekla, pa ona je, pa ne sećam se šta je rekla.

Tužilac: A dobro. Kad je mama otišla, šta ste ti i tata radili, koliko ste dugo tu sad bili?

Jana: Pa mislim da,da,da nismo bili ni dugo ni kratko.

Tužilac: E dobro, a kaži mi gde si gledala gde je tvoja mama, je l si mogla da vidiš mamu kad se popela na brdo.

Jana: Pa, pa mogla sam i tata je video.

Tužilac: Aha i ti si onda gledala i šta si videla?

Jana: Pa, pa samo smo je videli kako je otrčala i onda je nismo videli zašto što je tamo bila šuma pa nismo mogli da je vidimo i neko drveće i sve.

Foto: printscreen

 

Tužilac: Znači mamu niste mogli da vidite od šume i drveća?

Jana: Da.

Sudija: "Njen iskaz je pokazao šta se dogodilo"

Ovaj deo iskaza male Jane sudija Jelena Škulić pomenula je u obrazloženju presude Zoranu Marjanoviću. Kako je kazala, njen iskaz je pokazao šta se dogodilo na nasipu.

- Devojčica je opisala da mamu nije mogla da vidi od šume, a šume na mestu gde su oni stajali nije bilo, već je bilo sa druge strane kanala sa kog mesta je svedok rekao da je video muškarca i ženu bez deteta, a odakle su oni prema rečima svedoka došli - navela je tada sudija.

Pušten iz pritvora

Podsetimo, Apelacioni sud ukinuo je pritvor Zoranu Marjanoviću koji je prošle godine osuđen na 40 godina zbog ubistva svoje supruge pevačice Jelene Marjanović jer je utvrdio da su posledice pevačicinog ubistva izgubile na intenzitetu i značaju posle sedam godina!

Foto: Informer

 

Jelena Marjanović je 2. aprila 2016. sa Zoranom i tada petogodišnjom ćerkom Janom došla na nasip i Borči i otišla da trči, a onda je nestala i njeno telo je sledećeg dana pronađeno u obližnjem kanalu punom vode.

 

Istragom je utvrđeno da je Jelena napadnuta na livadi između nasipa i kanala. Ubica je trčao za njom, a kada ju je sustigao, više puta je udario nekim metalnim predmetom po glavi i telu. Onda ju je bacio u kanal, gde je preminula. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!
Politika

Jovanov ukazao na promenu stava o Beogradu na vodi: Đilas doživeo kopernikanski obrt!

Nakon obraćanja poslanika Dragana Đilasa (Srbija protiv nasilja) koji je izneo niz primedbi na sastav nove Vlade Srbije, šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov poručio je da je Đilas govorio o Kosovu i Metohiji, a da nema prava da govori o Kosovu i Metohiji čovek koji je na organima svoje stranke dao nalog svoj potpredsednici da na forumu Zapadni Balkan potpiše deklaraciju u kojoj se svi oni zajedno, uključujući i tu stranku i druge socijaldemokratske stranke Balkana, zalažu za što brži ulazak Kosova u Evropsku uniju.

02.05.2024

11:37

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!
Ostali sportovi

Sara Ćirković: Sledeći cilj je medalja na OI!

Naša bokserka Sara Ćirković koja je na Evropskom prvenstvu u Beogradu stigla do zlatnog odličja u kategoriji do 54 kilograma izjavila je na prijemu u zgradi Predsedništva da će maksimalno raditi kako bi osvojila medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

02.05.2024

11:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija