• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/vijesti

06.10.2023

22:25

Zvicerovi vojnici na udaru! Kavčanima oduzimaju imovinu, kriminalnu ekipu koja je sejala smrt, udaraju po džepu!

printscreen

Vesti

Zvicerovi vojnici na udaru! Kavčanima oduzimaju imovinu, kriminalnu ekipu koja je sejala smrt, udaraju po džepu!

Podeli vest

Podgorički Viši sud blokirao je imovinu u vlasništvu članova "kavačkog klana" ili njima bliskih osoba, zbog sumnje da je stečena nezakonitom delatnošću.

Sutkinja za istragu tog suda Suzana Mugoša, takvu odluku donela je postupajući po predlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) - da privremeno blokira imovinu okrivljenih u predmetu protiv okrivljenog Radoja Zvicera i drugih, zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Privremena mera zabrane raspolaganja, istovremeno stavljena je i na vinograde Milana Vujotića u podgoričkim Sadinama. On važi za Zvicerovu desnu ruku.

- Privremena mera zabrane korišćenja i raspolaganja nepokretnosti uz zabeležbu zabrane doneta je u odnosu na: Nekretnine evidentirane u Listu nepokretnosti 188 KO Podgorica I, u formalnom vlasništvu lica Zorice Vujotić, nekretnine evidentirane u Listu nepokretnosti 1 KO Bioče i to samo u odnosu na parcelu broj 29 - lokalitet ‘ispod Bršlanice’, na ime Zorice Vujotić, na kojoj se nalaze stambeni objekti i bazen u izgradnji, čija izgradnja nije evidentirana u katastaru - piše u rešenju.

Tom odlukom blokiran je i stan pod Goricom, garažno mesto, kao i kuća i izgradnji sa bazenom... Osim vinograda u Sadnima, tužioci su tražili i od suda dobili rešenje, da blokiraju Vujotićeve livade u Doljanima i dvorište kuće. U Bogetićima je privremeno blokirano nešto više od 10.000 kvadrata šume u vlasništvu Rajka Perišića, a tom Nikšićaninu blokiran je i poslovni prostor u centru grada pod Trebjesom, ali i pašnjaci, njive i livade u Poviji.

U Kotoru su, u istom predmetu, blokirali šumu koja je u formalnom vlasništvu Dušana Jovanovića, ali i na delu puta koji pripada Jovanoviću. Blokirana je i imovina koja je u formalnom vlasništvu Ilije Dapčevića - šuma i građevinska parcela u Dobroti. Tom Kotoraninu zabranjeno je da raspolaže i stanom od 42 kvadrata u Budvi. U Dobroti je blokirano i nekoliko hiljada kvadrata pod šumom - u formalnom vlasništvu Petra Dubrete.

Oduzeto je i putničko motorno vozilo marke ‘audi A8 6.3 W 12 Quatro’ (specijalno putničko vozilo), reg.oznake PG-FN692, crne metalik boje u formalnom vlasništvu Ivana Đurovića, zbog osnovane sumnja da je navedena imovina stečena kriminalnom delatnošću, piše u rešenju suda.

Viši sud je, na zahtev SDT-a, blokirao i imovnu u Veljem Brdu, koja je u “formalnom vlasništvu lica Albertu Seli, jer postoji osnovana sumnja da je navedena imovina stečena kriminalnom djelatnošću”. Njemu je blokirana kuća površine 92 kvadrata, pomoćna od 77 kvadrata i dvorište površine 303 metra kvadratna.

Da podsetimo Radoje Zvicer je jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana, a SDT ga tereti u više predmeta formiranih zbog ubistava, šverca droge, pranja novca... On je u bekstvu, a policija navodno traga za njim. Prema tvrdnjama tužilaštva, za njegovu kriminalnu ekipu, koja je sejala smrt crnogorskim i ulicama više država Evrope, radili su i policajci, pripadnici Vojske Crne Gore, tužioci, spasioci...

Foto: printscreen

 

 

Pred Višim sudom u Podgorici protiv njega i više desetina pripadnika njegove kriminalne ekipe, vode se postupci zbog - pripreme likvidacije škaljaraca Milića Minje Šakovića, u februaru 2021. godine, ali i za planiranje ubistava vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića i njegovog saradnika Jovana Jovanovića.

Nedavno je podneta optužnica protiv 31 člana te kriminalne grupe - zbog ubistava škaljaraca Mila Radulovića zvanog Kapetan i Damira Hodžića, i Baranina Adisa Spahića koji nije imao kriminalni dosije. Do saznanja o njihovim krvavim poslovima istražitelji su došli nakon što im je Europol dostavio prepiske sa kriptovane Skaj aplikacije, na kojoj su pronašli i njegovu saradničku mrežu među policajcima.

- Ja mislim da će ovaj Zvicer da vam je*e majku svima za ovo što ste ga ranili tu pred familijom, mislim da će džigerice da vam vadi, da suši na Njeguše - poručivao je uhapšeni bezbednjak Petar Lazović uhapšenim “škaljarcima” dok je, istovremeno saradnicima iz sebi bliskog klana odavao službene informacije o pripadnicima druge kriminalne organizacije...

Prema jednoj, od nekoliko predatih optužnica, policijskim informacijama koje je delio Zviceru, Lazović je omogućio Zvicerovoj ekipi da uklanja tragove nakon izvršenih zločina, ali i da priprema napade na članove suprotstavljene kriminalne grupe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija