• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

25.09.2023

09:36

Novi detalji iz slučaja "tunel"! Kopači kombi čistili sat vremena, alat bacali pored puta, otkriveno i ko ih je vozio u štek stan (FOTO)

Printscreen, Vlada Crne Gore

Vesti

Novi detalji iz slučaja "tunel"! Kopači kombi čistili sat vremena, alat bacali pored puta, otkriveno i ko ih je vozio u štek stan (FOTO)

Podeli vest

Pripadnici kriminalne grupe koja je obila depo podgoričkog Višeg suda “posao” su završili u noći između 10. i 11. septembra, nakog čega su u Botunu sakrili kombi korišćen za taj nezakoniti posao, u čemu im je, kako sumnja policija, pomogao Podgoričanin Predrag Mirotić (31), pišu portali u Crnoj Gori!

Prema istim informacijama, Mirotić je 11. septembra, u tri sata nakon ponoći, "kliom" navodno došao do štek stana osumnjičenih, u podgoričkom naselju Zabjelo.

Istražitelji su došli do dokaza da je, izvršavajući naredbe nalogodavca, svojim automobilom navodio kombi koji su koristili osumnjičeni do Botuna, a potom je najmanje jednog od osumnjičenih vratio do štek stana.

Foto: Vlada Crne Gore

 

- Mirotić je, prema prethodnom planu i dogovoru, od Ulice 8. marta navodio kombi registarskih oznaka TZ-AA384 kuda da se kreće do mesta Botun, gde su izbacili stvari i predmete koje su koristili prilikom kopanja tunela do depoa Višeg suda u Podgorici - rekao je sagovornik "Vijesti".

Navodno, tužioci i policija prikupili su dokaze da je "čišćenje" kombija trajalo oko sat vremena, nakon čega je Mirotić svojim automobilom vratio osumnjičenog do Zabjela.

Foto: prinscreen twitter

 

Mirotić ćutao u tužilaštvu

Mirotić je juče ćutao pred tužiocem o svojoj ulozi u obijanju sudskog depoa i kopanju podzemnog tunela, kojim su lopovi ušli u tu sudsku prostoriju.

Njemu je nakon saslušanja u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu, tužilac Marko Mugoša odredio zadržavanje do 72 sata.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti" takvu odluku doneo je zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i opasnosti od uticaja na svedoke i saučesnike.

- Osumnjičeni P. M. iskoristio je svoje zakonsko pravo i nije iznosio odbranu, tačnije branio se ćutanjem. Nakon saslušanja, postupajući tužilac odredio mu je zadržavanje do 72 sata, a u tom roku sudiji za istragu biće podnijet predlog za određivanje pritvora - rečeno je nezvanično iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Na tu odluku žalbu je juče izjavila Mirotićeva pravna zastupnica, advokatica Tijana Živković.

Podsetimo, 11. septembra otkriven je tunel koji su, prema dosadašnjoj istrazi, kopala četvorica srpskih državljana - Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Loznice, za kojima se intenzivno traga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17