• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Republika.rs

09.10.2023

13:44

Kosta K. šokirao osoblje u bolnici! Dečak ubica hoće na takmičenje, a najviše brine o jednoj stvari!

Informer/društvene mreže

Vesti

Kosta K. šokirao osoblje u bolnici! Dečak ubica hoće na takmičenje, a najviše brine o jednoj stvari!

Podeli vest

Kosta K. (14), dečak-ubica, koji je počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je ubio devet učenika i radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, počeo je sa onlajn nastavom iz posebne prostorije Klinike za neurologiju i psihijatriju dece i omladine.

Otkako se "vratio u školu", Kosta se interesuje za takmičenja.

- Dečaku-ubici nastavu onlajn putem drže prosvetni radnici Osnovne škole "Dr Dragan Hercog", a sada se on interesuje da li bi mogao da nastavi da se takmiči u predmetima iz kojih se i ranije takmičio - nezvanično saznaje naš portal iz izvora upućenog u slučaj.

Kosta K. je oduvek bio ambiciozan učenik i takmičio se iz brojnih predmeta. Njegovi roditelji su ga čak nazivali "mali genije" jer su mu interesovanja bila šarenolika.

- On se i sada ponaša kao da mu je obrazovanje najbitnija stvar na svetu. Ne pominje masakr i pobijenu decu, već konstantno brine za svoju budućnost u vidu školovanja - kaže izvor.

Prema rečima dobro obaveštenog izvora s klinike, Kosti K. je obezbeđena prostorija u kojoj ima sve što mu je potrebno da bi pratio nastavu onlajn, a zasad sve teče po planu.  

Foto: printscreen

 

- Od početka je bilo jasno da Kosta neće moći da ide u školu i izlazi iz ustanove u kojoj se trenutno nalazi. Zbog celokupne situacije nije bilo prihvatljivo ni da mu profesori dolaze, te je odlučeno da u sklopu klinike dobije prostoriju iz koje će pratiti nastavu. Nastavno osoblje iz Osnovne škole "Dr Dragan Hercog" u Beogradu mu drži časove onlajn i to se zasad pokazalo kao dobro - ispričao je ranije dobro obavešten izvor i dodao: 

- Njemu je obezbeđena tehnologija, pomoću koje prati nastavu, a ocene, koliko mi je poznato, još nisu počele. I samim profesorima je u početku bilo čudno, imali su određenu zadršku jer treba da predaju učeniku koji je pre nekoliko meseci ubio drugare, čuvara škole i počinio stravičan masakr, ali ipak, zasad, sve teče kako treba.

Direktor Osnovne škole "Dr Dragan Hercog" u Beogradu Zoran Aleksić svojevremeno je potvrdio da je Kosta K. zvanično učenik te škole.

Foto: ATA Images, Z.G.

Ponaša se kao da se ništa nije dogodilo

- Sve u vezi s ovim pitanjem je rađeno s Ministarstvom prosvete i dečak će biti upisan u našu školu, koja je kod nas jedina škola ovog tipa. Lekari koji su pozvani da ocene sposobnost deteta s problemom zbog kog ne može da pohađa nastavu u normalnim okolnostima uvek mogu da procene da dete ne može iz nekog razloga da pohađa nastavu ni u 
našoj školi, na bilo koji način. Međutim, i to može da se promeni. Kod nas se radi s decom koja su bolesna i koja zahtevaju poseban pristup nastavi. Moje kolege rade u bolničkim uslovima, koji nisu učionički, i potrebno je mnogo fleksibilnosti da bi program prilagodili zdravstvenom stanju učenika u svakom trenutku - ispričao je tada Aleksić.

Kosta K. je nakon masakra u "Ribnikaru" smešten radi veštačenja njegovih psihofizičkih sposobnosti na Klinici za neurologiju i psihijatriju dece i omladine. Za sada nije gotovo veštačenje njegovog zdravstvenog stanja nakon što je ubio devet učenika i čuvara škole. Ipak, kako je nužno da završi osnovnu školu, organizovana mu je nastava koju pohađa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija