• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

26.10.2023

06:47

Ludi Đoka zaklao celu porodicu prijatelja i obljubio mrtvo telo njegove žene! Ovo je najmorbidniji ubica u Srbiji

Fejsbuk

Vesti

Ludi Đoka zaklao celu porodicu prijatelja i obljubio mrtvo telo njegove žene! Ovo je najmorbidniji ubica u Srbiji

Podeli vest

U Boru su su sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka živela dva muškarca sa istim imenom i prezimenom - Đorđe Adamović. Bili su istih godina, obojica su kao bravari radili u rudniku i obojica su bili golubari...

Đorđe K. Adamović, zvani Ćosa, bio je cenjeni majstor za pneumatsku opremu za bušenje, u srećnom braku sa Miroslavom, s kojom je imao dvoje dece, Sašu i Anetu.

Đorđe N. Adamović (43) do tada je već šest puta bio osuđivan i proveo više od deset godina u zatvoru zbog dva silovanja, jednog pokušaja silovanja, bludne radnje i napada na milicionera. Sumnjičili su ga i za ubistvo jedne devojke, Jasne Đurić...

Manje je zarađivao kao bravar, a više koljući svinje po kućama. Alat i noževe za taj posao napravio je svojeručno. Bio je prek, svadljiv, sklon tučama, a oblačio se ekstravagantno. Nisu ga ni leti viđali bez svilenog šala i finih rukavica.

U Austriji je 1974. vanbračno živeo sa jednom ženom iz Slovenije i iz te veze je dobio sina. Nju je, uoči porođaja, udario automobil na ulici i nije joj bilo pomoći, dok je beba spasena. U Boru je bio poznat kao Đoka Ludi.

Imenjaku poklao golubove

Njih dvojicu spojili su golubovi. Ludi je, poput ostalih borskih zaljubljenika u ove ptice, često navraćao da vidi Ćosino jato od preko stotinu visokoletača. Tako se desilo da su Ćosa i njegov brat provodadžisali Ludom, pa je ovaj u svoj stan doveo jednu mladu Paraćinku i sa njom živeo neko vreme.

Ali, kad je u istrazi ubistva Jasne Đurić bio osumnjičen i Ludi, Paraćinka se vratila roditeljima. Ludi je za propast ove veze okrivio Ćosu i jedne noći mu poklao i podavio sve golubove, a uz to mu je javno pretio da će mu se osvetiti!

Svađa među njima trajala je dve godine, a onda je došla Nova 1985. Porodica Đorđa K. Adamovića planirala je put u Paraćin, ali ih je sneg zadržao u Boru. Prvog januara dolazili su im prijatelji na čestitanje, a Ćosa je pozvao i Ludog da se izmire.

Foto: Fejsbuk

Đorđe Adamović u mladosti

 

Tom prilikom poklonio mu je i dva goluba. Ludi se nije dugo zadržao. Ali vratio se oko jedanaest sati uveče i provalio u dom usnulih ukućana.

Brutalno silovao i devojčicu (7)!

Prema navodima optužnice, prvo je nekim metalnim predmetom nekoliko puta udario po glavi zaspalog domaćina, a zatim ga izbo nožem. Isto je učinio i sa njegovom suprugom Miroslavom.

Devetogodišnji dečak Saša, na osnovu posekotina po rukama, pokušao je da se odbrani, ali ga je Ludi lako savladao. Sedmogodišnju Anetu je prvo silovao, pa ubio, a zatim se vratio u spavaću sobu i obljubio i mrtvo Miroslavino telo!

Uhapšen je 5. januara 1985. i osuđen na smrt. Utvrđeno je da je Ludi u vreme zločina kod sebe imao perorez i ručno napravljen nož, na kojima su nađeni tragovi krvi. Krv, koja je odgovarala ubijenima, nađena je i na njegovom kaputu i pantalonama.

Obesio se u ćeliji

Đoka Ludak je posle izrečene smrtne kazne ispričao u intervjuu za "Književne novine" kako je naprečac osumnjičen:

- Kucaju mi prijavu, nisam poneo naočare, ali stojim iza inspektora i gledam. Krupna slova, razaznajem. Pitam: 'Jel' smeta što gledam?' Odgovara mi: 'Ne smeta', kad ja vidim da kuca Đorđe K. Adamović. To je pokojni Ćosa, a ja sam Đorđe N. Adamović. 'Zašto si stavio moje ime i prezime?' Inspektor, kad je završio, udario je pečat i rekao: 'Ovo je za tebe'. Ja gledam onaj papir, iscepam ga na četiri dela i vratim mu nazad: 'Ovo je za tebe'. Inspektor je slegao ramenima i izašao.

Najmorbidniji ubica iz Srbije obesio se u ćeliji zatvora u Zaječaru 1988., pre konačne odluke o pomilovanju ili izvršenju presude.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija