• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

02.11.2023

22:29

Kik bokser ubijen isped stadiona Marakana! Ubica u njega ispalio šest hitaca, pa sve svalio na brata blizanca!

printskrin Instagram

Vesti

Kik bokser ubijen isped stadiona Marakana! Ubica u njega ispalio šest hitaca, pa sve svalio na brata blizanca!

Podeli vest

Vladan Cvetković Cvele (20), perspektivan kik-bokser i reprezentativac Jugoslavije, ubijen je u klasičnoj mafijaškoj sačekuši 3. novembra 1997. godine, oko 18.10 časova, dok se vraćao sa treninga, na parkingu ispred službenog ulaza na stadion "Marakana".

Ubica ga sačekao ispred stadiona i u njega ispalio više metaka.

Očevici su tada ispričali da se prvo čula svađa na parkingu, a da su zatim odjeknuli hici. Ispričali su da je Cvetković odbio da se rukuje sa Miketićem, rekavši mu: "Nemam ja više šta sa tobom da se zdravim", da je izbila svađa i da su zatim odjeknuli hici.

Cvetković je teško ranjen ostao da leži na betonu, sa po dve rane u grudima i na stomaku. On je taksijem prevezen u bolnicu, ali napori lekara su bili uzaludni i on je ubrzo preminuo. Očevici su tada ispričali da se prvo čula svađa na parkingu, a da su zatim odjeknuli hici. 

Foto: Arhiva

Nije otkriven motiv ubistva šampiona u kik boksu

Ubice su sa mesta zločina pobegle "ladom 1300" krem boje ka Autokomandi, a policijska potera za njima je trajala celu noć.

Njegov ubica Predrag Miketić (44) iz Beograda uhapšen je tek posle 23 godine, 2020. godine, po poternici Interpola. Uhapšen je 2020. u Baru gde se godinama skrivao, a zatim je izručen Srbiji. Dva dana nakon ubistva uhapšen je tada 20-godišnji Goran P. iz beogradskog naselja Mirijevo, kao jedan od osumnjičenih za Cvetkovićevo ubistvo.

Tadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Beograda Milenko Erčić posle zločina kratko je rekao medijima da je razlog za Cvetkovićevo ubistvo bio "prethodni banalni nesporazum između ubica i žrtve". Takođe, Erčić je napomenuo i da nijedan od dvojice osumnjičenih prethodno nije imao problema sa zakonom.

Za Miketićem je Interpol Beograd raspisao poternicu još 1998. godine. Interesantno je da je i do danas nepoznato kako je za sve godine uspevao da se sakrije od policijske potere.
Iz policije su čak stizale nezvanične informacije da se Predrag Miketić nalazi u Americi, da je dobio njihovo državljanstvo, ali je potom to demantovano i saopšteno da je reč o njegovom bratu blizancu Nenadu. 

Foto: printskrin rudar

Uviđaj na mestu ubistva Vladana Cvetkovića

Ubijeni Vladimir Cvetković, zvani Cvele, za pet godina aktivnog bavljenja borilačkim sportom postigao je vrhunske rezultate. Dva puta je bio vicešampion Jugoslavije u disciplinama lou-kik i ful-kontakt, tri puta šampion Jugoslavije, a 1997, malo pre nego što je ubijen, osvojio je prvo mesto na Balkanskom prvenstvu u lou-kiku. Pet dana pre ubistva dobio je poziv od saveznog selektora za pripreme reprezentacije za prvenstvo sveta u ful-kontaktu, koje je održano u Poljskoj.

Radio je i u obezbeđenju beogradske diskoteke "Ric", čiji je vlasnik Vukašin Gojak takođe likvidiran 1997. godine.

Tokom suđenja, zamenik Višeg javnog tužioca je u završnim rečima optužio Predragovog brata blizanca za iznošenje laži.

- Okrivljeni Predrag nije dao ni jasne, niti ubedljive, razloge zašto se krio po inostranstvu 23 godine. Priznanje njegovog brata blizanca Nenada, da je on krivac, sud ne treba da uzme u obzir jer je to lažno svedočenje, kojim je hteo da mu da lažni alibi, bez jasnog motiva zašto to čini. Predrag je Vladana lišio života na podmukao način iz osvete zbog prethodnih sukoba. Goran mu je pomogao u zločinu jer je prihvatio da ga čeka ispred stadiona sa upaljenim kolima, iako mu je Predrag rekao da ide "nešto da raspravi sa Vladanom". Video je kako okrivljeni puca u žrtvu i nije učinio ništa da to spreči, nakon čega je okrivljeni utrčao u auto i rekao Goranu: "Ubio sam govedo", a on ga nije pitao zašto je to počinio, već ga je odvezao sa lica mesta - naglasio je postupajući zamenik tužioca i tražio da se Miketiću produži pritvor jer je tokom 23 godine dokazao koliko je uspešan u skrivanju po brojnim zemljama bez ispravnih ličnih dokumenata.

Tužilac je opisao da je nesrećni kik-bokser preminuo od obilnog krvarenja, a da kod dvojice okrivljenih u veštačenjima nisu uočeni nikakvi duševni poremećaji, niti bolesti zavisnosti.
On je na kraju izlaganja tražio da sud Predraga osudi na maksimalnih 20 godina robije, koje je propisano licu koje u trenutku izvršenja dela ima manje od 21 godinu, a drugokrivljenog Gorana P. na 18 godina. Odbrana optuženih tražila je oslobađajuće presude za obojicu.

Osuđen na 12 godina zatvora

Odbrana optuženog Predraga Miketića istakla je u svojim završnim rečima da on nije kriv za ubistvo, već njegov brat blizanac, koji je to sam priznao.

- Mlad život je izgubljen na tragičan način, ali nema nikakvih dokaza da je to počinio Predrag Miketić. Drugokrivljeni Goran P. video je Nenada Miketića kako puca, a postoje i dokazi za to.

Zato tražimo da sud Predraga oslobodi optužbi - rekao je tada advokat Predraga Miketića.

- Nisam kriv za delo koje mi se stavlja na teret. Ni Goran nije kriv za svoje delo. To je sve, hvala na strpljenju - rekao je Predrag.

Predrag Miketić osuđen je pravosnažno na 12 godina zatvora zbog ubistva kik-boksera Vladana Cvetkovića.

Tako je ovaj zločin konačno dobio epilog posle skoro 26 godina pred Apelacionim sudom, dok je Goran P. , za koga se sumnjalo da mu je pomagao, pravosnažno oslobođen.

Tokom sudskog postupka utvrđeno je da je Predrag u Vladana ispalio šest metaka, a da je kik-boksera pogodilo pet koji su mu uzrokovali krvarenje trbušnih i grudnih organa, usled čega je nastupila i smrt.

Nije bilo dokaza da je reč o teškom ubistvu, jer ono nije izvršeno na podmukao i bezobziran način ili iz osvete.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čitajte pazljivo

pre 5 meseci

"...Cvetković je teško ranjen ostao da leži na betonu, sa po dve rane u grudima i na stomaku. On je taksijem prevezen u bolnicu, ali napori lekara su bili uzaludni i on je ubrzo preminuo. Očevici su tada ispričali da se prvo čula svađa na parkingu, a da su zatim odjeknuli hici. Cvetković je teško ranjen ostao da leži na betonu, sa po dve rane u grudima i na stomaku. On je taksijem prevezen u bolnicu, ali napori lekara su bili uzaludni i on je ubrzo preminuo....". Ćita li neko tekst pre nego sto se objavi i koliko puta? Kao ovo sto je u istom pasusu ponovljeno. Nemate nista tazije da ponudite po ko velite, mozda nisu svi citali i saznali. Siromasno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17