• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

02.11.2023

09:30

"Napisao je Maki, znala sam da nije živ":Tri godine od ubistva Zdravka Radojević u vikendici strave u Ritopeku

printscreen

Vesti

"Napisao je Maki, znala sam da nije živ":Tri godine od ubistva Zdravka Radojević u vikendici strave u Ritopeku

Podeli vest

Suđenje ozloglašenom klanu koji su predvodili Marko Miljković i Veljko Belivuk uveliko traje, a oni se terete za sedam teških ubistava, drogu, oružje, otmicu i silovanje.

"Kada mi je napisao Maki, znala sam da moj muž nije živ", rekla je na suđenju Marijana Krstović, udovica ubijenog navijača Zvezde Zdravka Radojevića, koji je ubijen pre tri godine, a za čije se ubistvo tereti klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Među žrtvama ovog klana je i Zdravko Radojević, navijač Zvezde i kum Miloša Budimira, pripadnika surovog klana.

Prema navodima optužnice navijač Zvezde je završio u kući strave u Ritopeku, kada je brutalno ubijen u periodu između 30. oktobra i 10. novembra.

Sukob zbog murala

Sukob Radojevića sa grupom Velje Nevolje, kako se sumnja, počeo je zbog murala posvećenog pokojnom bratu Radojevića, koji je neko prežvrljao. Radojević je sumnjao da se iza toga krije grupa Belivuka.

Prema optužnici, sve je počelo 30. oktobra kada je nepoznata osoba Belivuku i Miljkoviću poslala fotografiju prežvrljanog murala ubijenog Radojevićevog brata na kom je pisalo: "Zdravko, pi*** je**** ti sve". Takođe, uz tu sliku išao je i set fotografija na kojima se vide poruke između Radojevića i nepoznate osobe iz kojih se moglo zaključiti da Radojević rečima: "Brate pobiću ih javno sve", preti smrću grupi Veljka Belivuka.

Kako se sumnja, Zdravka Radojevića je izdao "prijatelj" i sve poruke pokazao Marku Miljkoviću. Danima nakon toga, kako se navodi u optužnici, ista osoba je Miljkoviću poslala fotografije Zdravka Radojevića, kao i "mercedesa" koji vozi.

Navodno, prvo su okrivljeni Dragan Mitrović i braća Budimir u više navrata osmatrali mesto gde Radojević živi, putnička vozila koja poseduje, pratili kretanje i kontakte Radojevića. Potom je, prema navodima tužilaštva, Nemanja Lakićević, koristeći poverenje koje je Radojević imao prema njemu jer su bili bliski prijatelji, rekao Radojeviću da misli da mu je ugrožena bezbednost i tim povodom mu dao na korišćenje svoje vozilo "folksvagen pasat".

O tome je odmah obavešten Miljković koji je dobio sliku pomenutog automobila kako bi lakše mogli da prate navijača.

Foto: Marko Đoković

 

 

Namamili ga i ubili u Ritopeku

Miljković se potom lažno predstavljao kao prodavac oružja i tako namamio Radojevića da dođe do parking mesta poznatog beogradskog prevoznika u pravcu za Niš. Radojević je došao na dogovoreno mesto da bi kupio oružje, a tada ga je dočekao Nebojša Janković.

Radojević je zatim iz "pasata" prešao u "reno megan senik". Janković mu je rekao da idu na mesto gde je oružje i krenuli su ka Nišu. Iza su u kolima išli Hrvatin i Marko Budimir, a u drugom automobilu bio je Nemanja Đurić, navodi se u optužnici za ubistvo Zdravka Radojevića.

Žrtvu su dovezli u Ritopek u kojem su već bile spremne "lisice", traka za vezivanje, rukavice, čizme, radna odela koja su nošena prilikom ubistava, sredstva za čišćenje. U tajnoj prostoriji u klanici Radojevića su već čekali Belivuk, Miljković, Budimir, Lalić i Draganić.

Odmah su ga "zaskočili" i počeli da tuku i da mu traže šifru sa njegovog "Skaja", kako bi videli sa kim je u kontaktu. Potom su ga slikali, a pre toga mu dali pištolj da napuni kako bi ostavio tragove na njemu, a zatim su tim istim pištoljem, oko 18 časova, ispalili par metaka na kuću Marka Budimira, kako bi zavarali tragove i prikazali da je Radojević pobegao zbog te pucnjave.

Foto: printscreen

 

 

Ubrzo potom, Radojević je brutalno ubijen, a njegovo telo samleveno u mašini za mlevenje mesa. Ostatke tela, ozloglašeni klan je, sumnja se, bacio u Dunav.

Trenutak kada je supruga shvatila da nije živ

Marijana, supruga ubijenog Radojevića svedočila je na suđenju ozloglašenom klanu, a ona je svoje svedočenje započela pričom o Zdravkovom poslednjem danu, odnosno njihovom poslednjem susretu.

Kako je rekla, svog supruga je poslednji put videla 10. novembra 2020. godine oko 15 do 9 ujutru kada je otišao da se nađe sa prijateljem Nemanjom Lakićevićem.

Nakon njihovog poslednjeg susreta, Marijana je, kako tvrdi, preko Nemanje Lakićevića bila u kontaktu sa osobom koja se predstavljala da je njen suprug i koja je tražila da se žena reši kola.

Na pitanje kada je saznala da se ne dopisuju sa Zdravkom ona je odgovorila: "To je bilo kada je škoda trebalo da se da, četvrtak. Rekla sam Nemanji da ne verujem da je to on. Zdravko je odgovorio: "Maki, jel čitaš novine?" Onda sam ja rekla da mene nikada nije zvao Maki, nego Ljubica. Onda sam rekla možeš da ga pitaš kako se mi zovemo, on je napisao: "U problemu sam". Onda sam shvatila da nije živ".

Supruga Radojevića je u svom iskazu pred sudom ispričala kako je Radojević krstio dete Miloša Budimira, kao i kako su bili veoma bliski.

Miljković je i tokom ispitivanja udovice Radojevića ponovo aludirao da je on živ, što je činio i na prethodnim glavnim pretresima, kada je tvrdio i da ga supruga skriva.

O ubistvu Radojevića su pričali i okrivljeni saradnici, a Srđan Lalić je otkrio na suđenju da je grupa uzela i nekoliko automobila sa auto placa na kojem je Radojević prodavao kola. On je takođe ispričao da ima saznanja da je Radojevića ubio Belivuk.

- Ostatak ekipe iz kuće nas je izveštavao šta se dešava. Ono što znam je da je Belivuk udarcem sekirom po glavi usmrtio Radojevića. Uništili su telo i sve ostalo kao i u drugim delima - otkrio je Lalić.

Sledeći glavni pretres je zakazan za 30. oktobar, kada je predviđeno da bude saslušan svedok Ilija Kovačević, koji je na suđenju spominjan kao neko ko je prodavao Skaj telefone zajedno sa Srđanom Lalićem.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu Belivukovom vojniku! Bivši verenik Tijane Ajfon osuđen na tri godine zbog smrti mladića!
Hronika

Tužilaštvo najavilo žalbu na presudu Belivukovom vojniku! Bivši verenik Tijane Ajfon osuđen na tri godine zbog smrti mladića!

Milovan Tadić Miksa (35), koji je optužen da je pripadnik klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića osuđen je danas pred Višim sudom u Beogradu na kaznu od tri godina zatvora zbog toga što je u decembru 2015. kao radnik obezbeđenja kluba "Tilt" naneo teške telesne povrede gostu lokala Slobodanu Vukiću, a kako Više javno tužilaštvo je najavilo da će se žaliti na ovu presudu!

01.11.2023

17:13

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu
Fudbal

Vinisijus posle preokreta Bajerna izvukao bod Realu

Drama na "Alijanc areni", Bajern umalo do preokreta, ali je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu! Fudbaleri Bajerna odigrali su nerešeno sa Real Madridom 2:2 (0:1) u prvom meču polufinala Lige šampiona.

30.04.2024

22:52

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija