• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/ATV

09.11.2023

11:29

Suspendovani policajci koji su čuvali odbeglog pedofila! Raspisana međunarodna poternica za opasnim seksualnim predatorom

Društvene mreže

Vesti

Suspendovani policajci koji su čuvali odbeglog pedofila! Raspisana međunarodna poternica za opasnim seksualnim predatorom

Podeli vest

Dvojica sudskih policajaca D.T. i D.T., koji su bili zaduženi za sprovođenje osuđenog pedofila Ivice Miškovića iz Kaknja, suspendovani su danas i privremeno udaljeni iz službe, potvrdio je za medije direktor Sudske policije Republike Srpske Željko Dragojević.

Dragojević je objasnio da će protiv dvojice policajaca biti pokrenut i disciplinski postupak.

- Inspektorat Sudske policije sprovodi unutrašnji postupak kako bi se utvrdilo da li u celom slučaju ima drugih odgovornih osoba, u lancu rukovođenja, a koji se odnosio na zadatak sprovođenja odbeglog lica. Ukoliko se utvrdi da je još neko zakazao i protiv tih osoba će biti pokrenut disciplinski postupak - kazao je Dragojević.

Podsetimo Mišković je u utorak pobegao iz zgrade Osnovnog suda u Banjaluci nakon što mu je izrečena prvostepena presuda od četiri godine zatvora zbog obljube 9-godišnje djevojčice, inače ćerke njegovog pastorka.

 

 

Mišković je pobegao kroz prozor u prizemlju zgrade suda nakon što je bez lisica ostavljen bez nadzora u kancelariji koju koristi Sudska policija Republike Srpske.

Begunac je iskočio kroz prozor koji se nalazi uz kafe bar "Sudnica" i trčećim korakom krenuo je da beži Alejom Svetog Save, pored zgrade Vrhovnog suda Republike Srpske, a onda je pobegao u Gundulićevu ulicu, gde su ga snimile nadzorne kamere sa ATV-a.

Inače pedofil je bežao prema obližnjim zgradama koje imaju podzemne garaže i tu mu se izgubio trag. Policija trenutno proverava i dali je on eventulano imao pomagača koji ga ej u nekoj od garaža čekao sa automobilom.

Potraga za odbeglim osuđenim pedofilom i dalje traje, a u međuvremenu je raspisana i međunarodna poternica, jer se veruje da je u međurvemenu on napustio Republiku Srpsku. 

Ivica Mišković je u februaru 2021. godine došao u Banjaluku, svega mesec dana nakon što je u Kaknju navodno prijavljen za zlostavljanje dečaka (12). Mediji su izveštavali da je ubrzo po dolasku u Banjaluku zlostavljao devojčicu (9), ćerku svog pastorka, a kada ga je majka njegove žrtve prijavila policiji, on je pobegao u Nemačku, gde je kasnije uhapšen i izručen u Republiku Srpsku. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija